Νέο εξώδικο Δημητριάδη κατά Κούλογλου / «Στείλε στον Μαρινάκη» απαντάει ο ευρωβουλευτής

Permalink

Εξώδικο με το οποίο ζητάει από τον Στέλιο Κούλογλου να ζητήσει συγγνώμη, έστειλε ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Αυτήν τη φορά, ο πρώην διευθυντής και ανιψιός του πρωθυπουργού απειλεί τον ευρωβουλευτή με νέα μήνυση και αγωγή για την επιστολή που έστειλε στην Ρομπέρτα Μέτσολα, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου!

Στις 18 Μαρτίου, στην ανοικτή επιστολή του προς την κυρία Μέτσολα, ο Σ. Κούλογλου αναφερόταν στην υπόθεση των Τεμπών καθώς στη βιομηχανία καταχρηστικών και εκφοβιστικών αγωγών SLAPP που έχει εξαπολύσει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του Μαξίμου εναντίον ανεξάρτητων ΜΜΕ και δημοσιογράφων, με προφανή σκοπό την φίμωση τους. Οπως είναι γνωστό, ο κ. Δημητριάδης ζητάει εκατομμύρια ευρώ από την Εφημερίδα των Συντακτών, τους Reporters United και το tvxs.gr για τις έρευνες τους σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Στο πρόσφατο εξώδικό του, ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει ξανά ότι δεν είχε σχέση με τις υποκλοπές, ότι δεν ερευνάται για το σκάνδαλο και ότι οι αγωγές αποσκοπούν στην προστασία της υπόληψης του. Ζητάει δε από τον Στέλιο Κούλογλου να του ζητήσει συγγνώμη και να δηλώσει ότι ο κ. Δημητριάδης δεν εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι δεν κάνει καταχρηστικές αγωγές.

Για το νέο εξώδικο εναντίον του, ο Στέλιος Κούλογλου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σε ένα πρόσφατο δημοσίευμα τους, τα Νέα κατηγορούσαν εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Δημητριάδη για διαφθορά. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφερόταν στην πολυτελή ζωή του στο Λονδίνο, στο «παγκο» της οδό Βουκουρεστίου (εκεί βρίσκεται και το γραφείο Δημητριάδη) από όπου έπρεπε να περάσουν όλοι οι επιχειρηματίες καταβάλλοντας μίζα για να πάρουν δουλειά από το δημόσιο και κατέληγε με ερωτηματικά για το πόθεν έσχες Δημητριάδη:

«– Ρε φίλε, μου είπε, δώσε μου μια εξήγηση. Πώς ζει αυτός ο Δημητριάδης;
– Δικηγόρος είναι, είπα μαλακά, γιατί δεν ήξερα και τι θα αντιμετωπίσω.
– Τι δικηγόρος, ρε, δουλευόμαστε; Πότε δουλεύει; Και, αν δουλεύει, πόσα βγάζει για να κάνει τη ζωή που κάνει; ».

Ανάλογα ήταν τα ρεπορτάζ στο Βήμα και τα Νέα για τις υποκλοπές. Αλλά όπως και στην περίπτωση της κυρίας Ασημακοπούλου, που μου έκανε μήνυση επειδή αναφερόμουν στα άρθρα των παραπάνω εφημερίδων, τα στελέχη της ΝΔ δεν τολμάνε να τα βάλουν με τον κ. Μαρινάκη. Είναι λυπηρό πόσο ανθεί η θρασυδειλία και πώς κατάντησε το κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής.

Οσο για δήλωση μετανοίας που ζητάει να κάνω, ο κ. Δημητριάδης, χτύπησε λάθος πόρτα. Χιλιάδες αριστεροί εκτελέστηκαν ή καταδικάστηκαν σε ισόβια για να μην κάνουν δήλωση, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας μου. Σιγά να μην κάνω για τον Δημητριάδη».

Ο Σ. Κούλογλου θα ενημερώσει για την νέα εξέλιξη και τις απειλές Δημητριάδη την πρόεδρο Ρομπέρτα Μέτσολα. Ευρωβουλευτές που ενημερώθηκαν για την υπόθεση, έκαναν λόγο για πρωτοφανή λογοκριτική παρέμβαση Δημητριάδη στη δημόσια επικοινωνία ενός ευρωβουλευτή με την πρόεδρο του Σώματος.

Τι έλεγε η επιστολή Κούλογλου στις 18 Μαρτίου:

«Αγαπητή Ρομπέρτα

Καταθέτει σήμερα Δευτέρα στην ΡΕΤΙ, την -ανοιχτή στους Πολίτες- Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023». Συγχρόνως τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν εξελίξεις στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στην Ελλάδα. Και οι δύο αυτές υποθέσεις έχουν ένα κοινό παρανομαστή: το προβληματικό κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Πιο αναλυτικά:

Η κυρία Καρυστιανού είναι η μητέρα μιας νέας κοπέλας που έχασε τη ζωή στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Οι συγγενείς των 57 θυμάτων, πολλοί νεαρά παιδιά και φοιτητές, ζητούν να σταματήσει η συγκάλυψη της τραγωδίας και των πραγματικών ενόχων.

Θα γνωρίζεις ασφαλώς ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι κατήγγειλε -πρόκειται για μια ακόμη θλιβερή πρωτιά- την ελληνική κυβέρνηση ότι «μπλοκάρει» την έρευνά της για την υπόθεση…

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών, η επιχείρηση συγκάλυψης έχει αποθεωθεί: στην πραγματικότητα οι θύτες κυνηγούν τα θύματα και τους ερευνητές δημοσιογράφους. Θα θυμάσαι ασφαλώς την πρώτη πρωτοβουλία μας το 2018, όταν μετά τη δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια ξεκινήσαμε την εκστρατεία εναντίον των SLAPPs’, των καταχρηστικών εξοντωτικών αγωγών για τη φίμωση των δημοσιογράφων. Όταν και εσύ ήσουν μέλος του προεδρείου στη διακομματική Επιτροπή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς προωθήσαμε από κοινού νομοθεσία κατά των SLAPPs’, που καταφέραμε πρόσφατα να ψηφιστεί από την Ολομέλεια. Ε λοιπόν την ίδια εποχή στην Ελλάδα είχαμε βροχή SLAPPs!

Ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του πρωθυπουργού, παραιτήθηκε από διευθυντής του γραφείου του, όταν αποκαλύφθηκε ότι λειτουργούσε ένα ολόκληρο εργοστάσιο παρακολουθήσεων. Μια σειρά από στοιχεία, που έχουν επαρκώς διακριβωθεί, δείχνουν ότι ο κ. Δημητριάδης είχε στενές σχέσεις με πρόσωπα τα οποία συνδέονταν με την παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων μέσω του κακόβουλου λογισμικού κατασκοπίας «Predator». Όπως γνωρίζεις, μεταξύ των θυμάτων ήταν οι συνάδελφοι μας στο ευρωκοινοβούλιο Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Κύρτσος.

Ανενόχλητος από τη Δικαιοσύνη για την εμπλοκή και τις πιθανές ευθύνες του στην υπόθεση, ο κ. Δημητριάδης έχει ξεκινήσει νέα βιομηχανία, αυτή τη φορά εναντίον των δημοσιογράφων, ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης και όσων άλλων αναφέρονται στο σκάνδαλο. Μετά την αγωγή του εναντίον του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που επειδή ερευνούσε οικονομικά σκάνδαλα παρακολουθείτο από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών( ΕΥΠ) και από το predator, έχει υποβάλλει αγωγές εναντίον της «Εφημερίδας των Συντακτών», των Reporters United και της ενημερωτικής ιστοσελίδας Tvxs επειδή ερευνούσαν το σκάνδαλο!

Με τις αγωγές αυτές, που αποτελούν ορισμό των SLAPPs’, ο κ. Δημητριάδης ζητάει εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα, απέστειλε εξώδικο στον συνάδελφο ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη. Το έγκλημα του; είχε αναρτήσει στο Χ (πρώην twitter) αποσπάσματα από την Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα που ψηφίσαμε πρόσφατα με ευρεία πλειοψηφία!

Η θρασύτητα του κ. Δημητριάδη τροφοδοτείται από την απροθυμία της Δικαιοσύνης και την ατιμωρησία των υπευθύνων για τις διάφορες ελληνικές τραγωδίες, από τον βιασμό της ιδιωτικής ζωής και της δημοκρατίας λόγω των υποκλοπών μέχρι το δυστύχημα των Τεμπών.

Η κυρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης που έχασε άδικα τη ζωή της, έφερε μαζί της στις Βρυξέλλες και τις υπογραφές 1.300.000 Ελλήνων πολιτών που ζητούν την άρση ασυλίας των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων και την τιμωρία των ενόχων. Είμαι βέβαιος ότι το Κοινοβούλιο και εσύ προσωπικά, θα τους ακούσει με τη μεγαλύτερη προσοχή και ευαισθησία».


(Visited 15 times, 1 visits today)

Read more:
proxeiratzides
Προχειρατζήδες

Μία βαρυσήμαντη δήλωση των τελευταίων εβδομάδων έχει περάσει δυστυχώς απαρατήρητη. Ήταν αρχές Νοεμβρίου όταν ο κ. Βορίδης δήλωσε για τη...

Close