Στέλιος Κούλογλου / Ο Μητσοτάκης στην Κομισιόν; Θα καλοπεράσει…

Permalink

Το ερώτημα επανέρχεται σήμερα, με το πρωτοσέλιδο των Νέων: ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τους υποψήφιους να αντικαταστήσουν την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν; Η εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα του περιοδικού Economist, που αναφέρει  σχετικά και το όνομα του Ελληνα πρωθυπουργού.

Είναι αλήθεια ότι η πρόεδρος της Κομισιόν, που εμφανιζόταν φαβορί να καταλάβει ξανά τη θέση, τα έχει κάνει τελευταία-ακόμη παραπάνω- θάλασσα. Το τελευταίο σκάνδαλο είναι το το Piper gate. H Ούρσουλα έφτιαξε μια θέση (Ειδικός Απεσταλμένος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις) για έναν κολλητό της.

Ο μισθός του κοντεύει τα 20 χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Στον διαγωνισμό, που αναγκαστικά προκήρυξε, εμφανίστηκαν δύο ακόμη υποψήφιες με περισσότερα προσόντα. Αλλά η Ούρσουλα επέλεξε τον δικό της, τον Μάρκους Πίπερ (Εξού και το όνομα του σκανδάλου).

Διαβάστε: Στέλιος Κούλογλου / Μητσοτάκης- Φον ντερ Λάιεν. Δείξε μου τον (τη) φίλο σου…

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο. Δώδεκα ευρωβουλευτές από διαφορετικές   χώρες και πολιτικές ομάδες (Πράσινοι ,Σοσιαλιστές, Κεντρώοι και η αφεντιά μου από την Ελλάδα και την Αριστερά) καταθέσαμε επείγουσα ερώτηση ζητώντας εξηγήσεις.

Τελικώς η Ούρσουλα υποχώρησε και ο Πίπερ κάθισε στα αυγά του, αλλά το κακό για την εικόνα της είχε ήδη γίνει. Ετσι ξεκίνησε η φιλολογία για την πιθανή αντικατάσταση της, όταν μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν φαίνεται να μην την υποστηρίζει πια. Είναι όμως ο κ. Μητσοτάκης από τους επίδοξους διαδόχους;

Στην πραγματικότητα, το δημοσίευμα του περιοδικού τον αποκλείει. Γράφει χαρακτηριστικά:

«Αν όχι η Φον ντερ Λάιεν, τότε ποιος; Ο Μάριο Ντράγκι, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, θα δημοσιοποιήσει σύντομα μια έκθεση για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας που είναι πιθανό να συμβαδίζει με το ομοσπονδιακό όραμα του Μακρόν και θα εντυπωσιάσει τους ευρωβουλευτές που ψάχνουν για μια ισχυρή φυσιογνωμία. Ομως είναι 76 ετών και δεν έχει παίξει κανέναν ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.

Αλλοι της Κεντροδεξιάς, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αντιμετώπιζαν ανάλογα ερωτήματα με εκείνα που αντιμετωπίζει η απερχόμενη πρόεδρος. Για αυτόν τον λόγο η Φον ντερ Λάιεν εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες πιθανότητες.»

Διαβάστε: Στέλιος Κούλογλου / Μητσοτάκης Ευρωπαίος: η μεγάλη απάτη

Ποια είναι αυτά τα ερωτήματα; οι υποκλοπές, το ξεχαρβαλωμένο κράτος δικαίου και η διαφθορά, για την οποία ερευνάται η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή εισαγγελία. Το ευρωπαϊκό προφίλ του Μητσοτάκη έχει τσαλακωθεί άγρια, μετά από τόσα σκάνδαλα.

Η φήμη περί Μητσοτάκη, που ξεκίνησε από το Μέγαρο Μαξίμου για να τονώσει το προφίλ του, είναι καλή για εφημερίδες αν δεν έχουν άλλο κύριο θέμα, αλλά μάλλον κινείται στη σφαίρα των ευσεβών πόθων.

Σε κάθε περίπτωση, ο υποψήφιος/α για τη θέση πρέπει να ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο, αφού απαντήσει σε εκατοντάδες σκληρές ερωτήσεις. Αν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης θελήσει να αφήσει τη χώρα ορφανή, θα πρέπει να ξέρει ότι στις Βρυξέλλες θα ..καλοπεράσει.

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο TVXS


(Visited 4 times, 1 visits today)

Read more:
Μετά το χειροκρότημα
Μετά το χειροκρότημα

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close