Κούλογλου για μετά το Brexit: Να σοβαρευτούμε

Permalink

Όλη η Ε.Ε. έχει εισέλθει και επίσημα μετά το Brexit, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είπε στον 9.84 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σημειώνοντας ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, αυτή η έκτακτη ανάγκη, πρέπει να σημαίνει σχέδιο, σοβαρότητα και κινήσεις στρατηγικής συμμαχιών ιδίως με τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Δυστυχώς, είπε ο Στέλιος Κούλογλου, η σημερινή ηγεσία της Ε.Ε., είναι κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων, είναι καιροσκόποι και όσο κερδίζουν από την κρίση, τόσο θέλουν να την κρατήσουν σε ελεγχόμενο επίπεδο, όπως συμβαίνει με τη Γερμανία που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής εκατομμύρια ευρώ, δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, και θα πληρώσει στο μέλλον πολύ λιγότερα από αυτά που δανείστηκε.

«Η κατάσταση είναι κατάσταση Τιτανικού, το πλοίο πάει στα βράχια και ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί χορεύουν στη γέφυρα αμέριμνοι. Και ενώ το πλοίο ήδη έπεσε σ’ένα πρώτο παγόβουνο, δηλαδή το Brexit, σφυρίζουν αδιάφορα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις πιο αδύναμες χώρες είπε ότι «όπως ξέρουμε στο ναυάγιο οι επιβάτες της δεύτερης θέσης την πλήρωσαν πιο ακριβά από τους επιβάτες της πρώτης θέσης.»

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε και για το διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε με θέμα το ελληνικό καφενείο, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και εκτός με στόχο την προβολή και προώθηση Έλληνων παραγωγών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διατροφής και την στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

» Aνεξάρτητα με το τι γίνεται στην Ευρώπη εμείς πρέπει να σταθούμε στα δικά μας τα πόδια» είπε, «η κατάσταση γίνεται όλο και δυσκολότερη ειδικά για τις πιο αδύναμες χώρες όπως είμαστε εμείς, επομένως πρέπει να πάρουμε τελείως απαραίτητα και έκτακτα μέτρα και πέρα από αυτό πρέπει να φτιάξουμε και την οικονομία μας. «

Συμπλήρωσε επίσης ότι η ιδέα αυτή είχε στόχο να «προβάλει προϊόντα που δεν είναι γνωστά στην Ευρώπη με στόχο να ξεκινήσουν οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις Βρυξέλλες, δηλαδή να γίνουν επαφές ανάμεσα σε Βέλγους καταναλωτές και επιχειρήσεις και να εξάγουμε προϊόντα. Συγχρόνως, είναι και μια ιδέα πολιτισμού το καφενείο, είναι και ένας χώρος παραδοσιακός που κουβαλάει μια ιστορία, έχει μια κοινωνική σημασία και πρέπει να διατηρηθεί στην Ελλάδα.»


(Visited 48 times, 1 visits today)

Read more:
DeTGzY8W4AAHMB1
Κούλογλου: Ο κ. Μητσοτάκης υποσυνείδητα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ

«Τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης θα μας αφήνει να κοιμόμαστε τα βράδια», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα...

Close