Σ. Κούλογλου από τους Γαργαλιάνους: «Η μετανάστευση των νέων οδηγεί τη χώρα σε μια στρατηγική ήττα» [εικόνες – βίντεο]

Permalink

Σε πολιτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, το Σάββατο στην Καλαμάτα και χθες Κυριακή 3 Ιουλίου στους Γαργαλιάνους, μίλησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Στέλιος Κούλογλου.

«Αν οι νέοι και νέες δεν μπορούν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα και φύγουν για το εξωτερικό αυτό θα είναι για την Ελλάδα στρατηγική ήττα».

Με αυτή τη φράση μιλώντας στο gargalianoionline ξεκίνησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Στέλιος Κούλογλου, την ομιλία του για την «Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και νεανική επιχειρηματικότητα», την οποία διοργάνωσε η O.M. ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων. Ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας το γεγονός ότι νέοι και πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν δουλειά και παρότρυνε μέσω αυτής της εκδήλωσης, να αρχίσουν να γίνονται συζητήσεις που να αφορούν και το μέλλον της χώρας και όχι μόνο το παρελθόν.

Η ομιλία είχε σαν σκοπό την παρουσίαση εργαλείων για τη μείωση της νεανικής ανεργίας, την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη συγκράτηση του διαρκώς αυξανόμενου ρεύματος των νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα μας προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Παρουσιαστηκαν οι αναπτυξιακές πρακτικές που προκύπτουν μέσα από τη δραστηριοποίηση στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, καθώς και μέσα από την καλλιέργεια της κλωστικής και βιομηχανικής κάνναβης.

«Έχω ξεκινήσει κάποιες δράσεις για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας και την δημιουργία θέσεων εργασίας, γιατί διαφορετικά δεν κάνουμε τίποτα αν οι νέοι δεν μείνουν εδώ και μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Στα πλαίσια αυτά έχω διάφορες δράσεις όπως είναι η νεανική επιχειρηματικότητα, η παρουσίαση προγραμμάτων της ευρωπαϊκής ένωσης, όχι ΕΣΠΑ, τα οποία βοηθούν την επιχειρηματικότητα και καταπολεμούν την ανεργία», είπε πιο συγκεκριμένα ο Στέλιος Κούλογλου. «Μια από τις άλλες δράσεις είναι ότι καλώ κάποιες επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσουν την δουλεία τους και να δημιουργήσουν επαφές για εξαγωγές. Είχα μάλιστα διοργανώσει μια εκδήλωση με προϊόντα ελληνικού καφενείου οπού υπήρχε και μια πολύ δυναμική επιχείρηση από την περιοχή της Τριφυλίας (Φιλιατρά). Μια άλλη δράση είναι η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, η οποία είναι ένας άλλος αναπτυσσόμενος κλάδος στην Ευρώπη, ο οποίος δεν έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα και οι πολίτες θα πρέπει να πληροφορηθούν τι είναι αυτό το πράγμα και τι μπορεί αν κάνουν . Η κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία είναι μια μορφή οικονομίας η οποία δεν έχει σαν κύριο σκοπό το κέρδος, αλλά έχει την δημιουργία θέσεων εργασίας, ανθρώπινες σχέσεις, με τον εργαζόμενο σε ένα πλαίσιο προστασίας της κοινωνίας και του περιβάλλοντος», τόνισε.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Στέλιος Κούλογλου δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό.

Στην ομιλία παραβρέθησαν η Γιώτα Κοζομπόλη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Μωρακέας, στελέχη της O.M. ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων και κόσμος.

Ο Στέλιος Κούλογλου, ανακηρύχθηκε πρόσφατα στην 3η θέση του «Fair Politician of the Year» στην Ευρώπη, για το έτος 2015-2016, σύμφωνα με την κατάταξη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης Oxfam. H διάκριση για τον δικαιότερο πολιτικό, απονέμεται κάθε χρόνο σε όσους με τη πολιτική και κοινοβουλευτική τους δράση αγωνίζονται υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καταπολέμησης της φτώχειας και της διαφθοράς σε όλο το κόσμο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

1

2

3

4


(Visited 142 times, 1 visits today)

Read more:
Journalism-Rachel-Bostick
Eυρωβουλευτές καλούν τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των ερευνητών δημοσιογράφων

Ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες κάλεσαν με επιστολή τους τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμμερμανς, να προωθήσει οδηγία για...

Close