Κούλογλου: «Αναγκαίο κακό» η εμπλοκή του ΝΑΤΟ

Permalink

«Αναγκαίο κακό» χαρακτήρισε την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στα παράλια με την Τουρκία, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 3 και στη Μαριλένα Κατσίμη και τον Σίλα Σεραφείμ για το προσφυγικό ζήτημα.

Όπως εξήγησε, αν δεν υπήρχε η αποτρεπτική παρουσία του -καταρχήν ενάντια και στους διακινητές μεταναστών- θα έκλειναν τα βόρεια σύνορα κάτι που θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη χώρα. Η εμπλοκή θα μπορεί να αποβεί συμφέρουσα για την Ελλάδα, με την προϋπόθεση πάντα ότι θα λειτουργήσει σωστά.

Το ΝΑΤΟ πρόκειται να χτίσει ένα εικονικό τείχος, το πρώτο μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, συμπλήρωσε ο Στέλιος Κούλογλου, ωστόσο, πριν από αυτό, άλλες χώρες, στα βόρεια της Ελλάδας, φρόντισαν να υψώσουν τείχη και συρματοπλέγματα κατά των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών όπως η Αυστρία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία.

Εδώ και τρεις μήνες ζητούν πρόσχημα για να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, είπε χαρακτηριστικά ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Aυτό φάνηκε και με την πρόταση για εμπλοκή της Frontex στα σύνορα, «μια παγίδα», όπως είπε, προκειμένου η ελληνική πλευρά να αρνηθεί για λόγους εθνικής κυριαρχίας και να κατηγορηθεί για έλλειψη προστασίας των συνόρων. Στη συνέχεια, επικαλέστηκαν τη μη ολοκλήρωση των hot spots για να θέσουν την Ελλάδα και πάλι στο εδώλιο. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για την ελληνική πλευρά να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει λάβει στο ζήτημα αυτό, τόνισε

Σε ερώτηση που απήυθυνε ο ίδιος δημοσίως στην Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι για το εάν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις στις χώρες που κατάφωρα παραβιάζουν τη συμφωνία του Σεπτεμβρίου για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ κι εκείνη απάντησε «κάντε τα hot spots εσείς και θα δούμε».

Αναφορικά μετις εξελίξεις στην Τουρκία, ο Στέλιος Κούλογλου εξέφρασε την επιφύλαξη ότι ο χαμηλής έντασης εμφύλιος που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, ενέχει το ρίσκο να προκαλέσει προσφυγικό ρεύμα και από τις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας.

«Όλη η πολιτική της ΕΕ έχει αποτύχει και η Ευρώπη παραπατάει», δήλωσε καταλήγοντας,  γιατί όταν χρειάστηκε να επιδειχθεί αλληλεγγύη, επιλέχθηκαν εθνικοί εγωισμοί, η επικράτηση ενός έθνους έναντι άλλων και η στοχοποίηση κρατών κυρίως του νότου.

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

 

 

 

 

 

 


(Visited 148 times, 1 visits today)

Read more:
EP-040135A_CETA_TTIP
Κούλογλου για κυβέρνηση: Ανίκανη ακόμη και για ν’ ακούσει τους μαθητές

“Η ΝΔ λέει ότι οι μαθητές καταστρέφουν τα σχολεία και ότι υποκινούνται τάχα από την Αριστερά. Σε λίγο θα μας...

Close