Η ακροδεξιά διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα στην Ευρώπη

Permalink

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM σχετικά με το πως διαμορφώνεται το κλίμα για την αξιολόγηση και για το προσφυγικό στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Στέλιος Κούλογλου εκτίμησε ότι είναι πιο θετικό το κλίμα στο θέμα της αξιολόγησης για την οποία φαίνεται ότι μπορεί να έχουμε και καλύτερα νέα από αυτά που αναμένουμε. Εν αντιθέσει στο προσφυγικό δε φαίνεται να βγαίνει κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο αλλά μια επανάληψη της ευχής ότι η Τουρκία θα τηρήσει αυτή τη φορά τις υποσχέσεις της.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι υπάρχει μια σιωπηλή παραδοχή ότι για κάποιο διάστημα η Ελλάδα θα γίνει πάρκινγκ ψυχών που θέλουν να πάνε αλλού.

Μίλησε επίσης για παζάρι που γίνεται με την Τουρκία ανάμεσα στο προσφυγικό και το τουρκικό. Όλα τα χαρτιά παίζονται με την Τουρκία, είπε, που ωστόσο, δεν είναι έτοιμη για καμία ένταξη στην ΕΕ. Οι κινήσεις Ερντογάν είναι άκρως αυταρχικές, έχει ηττηθεί τελείως στο θέμα της Συρίας θέλοντας να μετατρέψει τη Συρία σε ένα είδος προτεκτοράτου της Τουρκίας, ενώ απέτυχαν και τα προβοκάτσια του για να προκαλέσει ένταση με τη Ρωσία με την πτώση ρωσικού αεροσκάφους.

Η ΕΕ είναι σε πανικό λόγω του προσφυγικού, δείχνει ότι δε μπορεί να το ελέγξει κι αυτό συμβαίνει για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους κάθε χώρας. Στην πραγματικότητα, το προσφυγικό πρόβλημα δεν υπάρχει στην Ευρώπη, συμπλήρωσε ο Στέλιος Κούλογλου, υπάρχει σε χώρες όπως ο Λίβανος. Στην Ευρώπη το πρόβλημα είναι πρόβλημα εγκατάλειψης των θεμελιωδών αξιών της Ευρώπης όπως η αλληλεγγύη.

Το χειρότερο δε πρόβλημα στην Ευρώπη είναι ότι αυτή τη στιγμή την πολιτική ατζέντα τη διαμορφώνει η ακροδεξιά, τόνισε καταλήγοντας.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:

 


(Visited 47 times, 1 visits today)

Read more:
370338-mitsotakis-ipoklopes
Γιατί ο Μητσοτάκης έβαλε στη «μαύρη λίστα» τον Βενιζέλο;

Η «εξορία» του Βενιζέλου στη μαύρη λίστα των εχθρών του Μητσοτάκη, σύμφωνα με την "Καθημερινή",  αποκαλύπτει την αχίλλειο πτέρνα της...

Close