«Το προσφυγικό και οι προκλήσεις του για το νησί της Λέσβου» – Συνέντευξη τύπου με τον δήμαρχο Λέσβου στο Ευρωκοινοβούλιο

Permalink

Κοινή συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις δύο το μεσημέρι (ώρα Ελλάδoς) με θέμα  «Το προσφυγικό ζήτημα και οι προκλήσεις του για το νησί της Λέσβου».

 

Η συνέντευξη τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ και πραγματοποιείται με αφορμή την εκδήλωση «Solidacities – Πόλεις της Αλληλεγγύης»  που θα  λάβει χώρα το πρωί της ίδιας ημέρας (10 ώρα Ελλάδoς) στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Πρόκειται για μια στρατηγική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που έχει στόχο να ξεκινήσει έναν διάλογο ανάμεσα στις πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων, στις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που παρέχουν άμεση υποστήριξη στους πρόσφυγες, και στα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, φιλοδοξώντας έτσι να εξαπλώσει το κάλεσμα αλληλεγγύης των τοπικών κυβερνήσεων και να ενθαρρύνει την πρωτοβουλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Την εκδήλωση «Solidacities – Πόλεις της Αλληλεγγύης» συνδιοργανώνουν 12 ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Στέλιος Κούλογλου (Eλλάδα), Μιγκέλ Ουρμπάν (Ισπανία), Μαλίν Μπγιορκ (Σουηδία), Κορνέλια Έρνστ (Γερμανία), Μπάρμπαρα Σπινέλι (Ιταλία), Μαρίνα Αλμπιόλ (Ισπανία), Γιοσού Χουαριστί (Χώρα των Βάσκων), Στέφαν Εκ (Γερμανία), Λόλα Σάντσες (Ισπανία), Μαρί- Κριστίν Βερζιά (Γαλλία), Τάνια Γκονζάλες (Ισπανία), και Μαρίσα Ματίας (Πορτογαλία).

 

40 δήμαρχοι και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από οχτώ ευρωπαϊκές χώρες θα δώσουν το παρόν ενώ από την Ελλάδα θα παρέμβουν, εκτός από τον Σπύρο Γαληνό, ο  Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ, ο Σύριος δήμαρχος Ανδραβίδας, η Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου και η Καλυψώ Γούλα, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Συνέντευξη Τύπου: Τρίτη 18 Οκτωβρίου δύο το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) στην αίθουσα Anna Politkovskaya στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Solidacities-Πόλεις Αλληλεγγύης: Τρίτη 18 Οκτωβρίου 10 π.μ.- 18 μ.μ. (ώρα Ελλάδoς) στην αίθουσα Α5G3, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

 

H εκδήλωση Solidacities θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά σε αυτούς τους συνδέσμους:

http://web.guengl.streamovations.be/index.php/event/stream/solidacities

http://web.guengl.streamovations.be/index.php/event/stream/solidacities-afternoon

cuzgeqww8aawtjo


(Visited 86 times, 1 visits today)

Read more:
392806-sekotos_kai_o_mparak...
Σηκωτός και ο Μπαράκ…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close