Ντοκιμαντέρ της Ert Report: Οι «Πληροφοριοδότες» στο Ευρωκοινοβούλιο

Permalink

Τέσσερις άνδρες φτάνουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Φέρουν πάνω τους την ευθύνη της δημοσίευσης τεσσάρων σκανδάλων που συγκλόνισαν την Ευρώπη. Τεσσάρων ιστοριών που δείχνουν το διπλό πρόσωπο της ΕΕ για τους φορολογικούς «παραδείσους» και τους κανόνες που για κάποιους δεν εφαρμόζονται. Τέσσερις whistleblowers φτάνουν στις Βρυξέλλες για να ζητήσουν να ψηφιστεί νομική προστασία για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος.

Δείτε στο ντοκιμαντέρ της Ert Report, «Οι Πληροφοριοδότες», τις συγκλονιστικές μαρτυρίες τους όπως τις μετέφεραν σε ειδική ημερίδα που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αριστερά, προκειμένου να αυξηθούν οι πιέσεις να ψηφιστεί πλαίσιο προστασίας των whistleblowers. «Είναι απαραίτητο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ψηφίσει μέτρα προστασίας για τους whistleblowers. Διαφορετικά θα έχουμε σε λίγο πολλούς μικρούς Τραμπ σε όλη την Ευρώπη», τονίζει στην κάμερα των δημοσιογράφων ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, στον οποίο και ανήκει η πρωτοβουλία για την ημερίδα.

Το διήμερο φεστιβάλ που είχε αφιερωθεί στους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος, είχε πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου του 2016 στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμα περιελάμβανε προβολή ταινιών αλλά και συζητήσεις με τη συμμετοχή των whistleblowers, δημοσιογράφων και εμπειρογνωμόνων.

Τι έγινε με τα Luxleaks; Πως αντέδρασαν οι αρχές στο γεγονός ότι οι τράπεζες μαγείρευαν τα βιβλία; Ποιες ήταν οι συνέπειες για τους ίδιους τους πληροφοριοδότες; Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, παρακολουθούν την εξέλιξη της ιστορίας στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο, στο Λουξεμβούργο και στην Αθήνα, επιχειρώντας να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.


(Visited 234 times, 1 visits today)

Read more:
albania
Παρουσίαση: Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης Ε.Ε.-Αλβανίας

Η Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σταθεροποίησης και Σύνδεσης EΕ-Αλβανίας (D-AL) δημιουργήθηκε το 2014 και προέρχεται από την περιφερειακή Αντιπροσωπεία για...

Close