Στ. Κούλογλου: Οι μεγάλες ιδέες έρχονται απ’ τα μικρά μέρη

Permalink
Για την ανάγκη στήριξης των νησιών μέσα από δράσεις όπως το «Ευρωπαϊκό Νησί Πολιτισμού», μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου κατά τη διάρκεια της ακρόασης της πρότασης για την εδραίωση του θεσμού, που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

 

Η πρόταση, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Κεφαλονιάς, κ. Βασίλη Κεκάτου, προβλέπει τη δημιουργία ενός δικτύου το οποίο θα συνδέει τα νησιά της Ευρώπης μέσα από δράσεις πολιτισμού κατά το πρότυπο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσουσας.

 

Το βίντεο της εκδήλωσης:

 

Στην επιτροπή που συγκροτήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωβουλευτή και Προέδρου της Επιτροπής για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας του ΕΚ, κ. Silvia Costa (S&D), συμμετέχουν επίσης εκτός από τον Στέλιο Κούλογλου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης, η Σοφία Σακοράφα, ο Γιώργος Γραμματικάκης από το Ποτάμι και άλλοι Έλληνες και ξένοι ευρωβουλευτές.

Μιλώντας εκ μέρους της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως τα νησιά έχουν ανάγκη από βοήθεια τόσο πολιτιστική όσο και οικονομική και μίλησε για τις ιδιότυπες συνθήκες ζωής στα μικρότερα νησιά και τη δύσκολη μετάβαση από και προς αυτά στη διάρκεια της μη-τουριστικής περιόδου.

Φωτογραφίες της εκδήλωσης:

Event by Silvia Costa on Kefalonia

«Οι μεγάλες ιδέες έρχονται απ’ τα μικρά μέρη» , είπε, επισημαίνοντας  ότι δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη πρόταση ξεκίνησε από την Κεφαλονιά, ένα μέρος με κατοίκους γενναίους και πεισματάρηδες, που αφοσιώνονται στους στόχους τους και πιστεύουν σ’ αυτό που κάνουν. Αστειευόμενος μάλιστα, πρόσθεσε ότι «είναι σαν το χωριό του Αστερίξ αλλά σε νησί».

Κλείνοντας, ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε τη θερμή στήριξη της οποίας χαίρει η πρόταση από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο προσωπικά.

 

{Φωτογραφίες & Βίντεο της εκδήλωσης από τον Β. Κατσαρδή}


(Visited 201 times, 1 visits today)

Read more:
image
Στέλιος Κούλογλου για Ναβάλνι / Ο Πούτιν χτυπάει πάντα δυο φορές

Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι θα μάθουμε χρόνια αργότερα: όταν, όπως και στην περίπτωση της Σοβιετικής Ενωσης, το καθεστώς θα...

Close