Κούλογλου: Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που έστησε η ίδια

Permalink

“Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών ανθρώπων σε όλη την επικράτεια συνέβη μόνο σε άλλες δυο περιπτώσεις στην ιστορία της χώρας μας: την 21η Απριλίου του 1967 και την 17η Νοεμβρίου του 1973, από την Χούντα. Η τρίτη φορά έρχεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που τάχα είναι και κεντρώος”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, για το ζήτημα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων ενόψει της 17ης Νοεμβρίου.

“Δηλαδή στο Ηράκλειο της Κρήτης, στα Χανιά με τις δημοκρατικές τους παραδόσεις, ή στην Θεσσαλονίκη τι πειράζει να συγκεντρωθούν τέσσερα άτομα, την ώρα που συνωστίζεται ο κόσμος στα μέσα μεταφοράς; Μας κοροϊδεύουν”, προσέθεσε και εξήγησε: “H κυβέρνηση έστησε μια παγίδα και έπεσε μέσα μόνη της. Ο κ. Μπογδάνος έκανε ερώτηση στον κ. Χρυσοχοΐδη για το αν θα γίνει η πορεία για την 17η Νοέμβρη εδώ και 15 μέρες, ώστε ο υπουργός να τις απαγορεύσει, να πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κάνει πορεία και μετά να λένε ότι με ευθύνη της αντιπολίτευσης έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε στην παγίδα και η κυβέρνηση έχει βρεθεί σε αδιέξοδο από τις επιλογές του κ. Χρυσοχοΐδη και καταφεύγει σε αντισυνταγματικά μέτρα. Τι θα γίνει αύριο; Θα συλληφθούν για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά πολιτικούς αρχηγούς και βουλευτές; Στην Καθημερινή διαβάζουμε άρθρο που προτρέπει την αστυνομία να δείρει τον κ. Βαρουφάκη. Αυτά είναι τακτικές των νοσταλγών της Χούντας, που υπάρχουν μέσα στην κυβέρνηση”.

Την ίδια στιγμή, “το ‘Μπέργκαμο’ της Θεσσαλονίκης βαδίζει προς τα κάτω. Από την Λάρισα στέλνουν ασθενείς στην Χαλκίδα και στην Αθήνα. Σήμερα η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων ανά κρούσμα στην Ευρώπη, με την οποία η κυβέρνηση μας συγκρίνει μόνο όταν τη συμφέρει. Αυτά ήθελαν να κρύψουν με το να στρέψουν την κουβέντα στις πορείες του Πολυτεχνείου”.

 

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/qZwBTFgdNEs


(Visited 14 times, 1 visits today)

Read more:
DeTGzY8W4AAHMB1
Κούλογλου στο Euractiv: η Ελλάδα οδηγείται σε Καθεστώς Όρμπαν

Την επίθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου εναντίον ξένων ανταποκριτών στην Αθήνα και ιδιαίτερα ξένων ανταποκριτών στη γαλλική εφημερίδα...

Close