Η Νάπολη, ο Αδωνις και ο τυφλός με το ακορντεόν | Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr

Permalink

Μόλις είδα τη φωτογραφία από τη Νάπολη, μου ήρθαν στο νου οι απρέπειες του Αδωνι με τα κλειδιά της εστίασης και τους ανθρώπους της που βρίσκονται σε απόγνωση. Στη φωτογραφία, στο εστιατόριο ΝΑΜ 43 στην παραδοσιακή γειτονιά της πόλης, σερβίρουν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Μετά μόνο πακέτα για το σπίτι.

Τα εστιατόρια έκλεισαν όταν η περιοχή της Νάπολης ήταν στο κόκκινο, αλλά μετά έπεσε στο κίτρινο και εδώ και μερικές εβδομάδες άνοιξαν ξανά. Από τότε κάνουν τεστ σε όλη την Ιταλία και λαμβάνονται μέτρα ανάλογα με την κατάσταση σε κάθε περιφέρεια.

Στην Ελλάδα θα μπορούσε να είχε γίνει το ίδιο για τις περιοχές που δεν είναι ή δεν ήταν στο κόκκινο, ούτε καν στο κίτρινο. Υπάρχουν ολόκληρες πόλεις και νησιά που είχαν ελάχιστα -ή και καθόλου κρούσματα- τους τελευταίους μήνες.

Ο ασυνήθιστα καλός καιρός για την εποχή, θα διευκόλυνε να δουλέψει η εστίαση τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους, στις λιγότερο επιβαρυμένες περιφέρειες. Με μία προϋπόθεση, να εφάρμοζε  η κυβέρνηση την οδηγία – που αγνοεί συστηματικά, από την αρχή της πανδημίας – του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: τεστ, τεστ, τεστ. Επειδή δεν την ακολουθούν, παίρνουν οριζόντια μέτρα είτε πρόκειται για ένα εστιατόριο ή κατάστημα στην Αθήνα είτε στην Κεφαλλονιά.

Χωρίς τα τεστ, εξακολουθούν να τρέχουν στα τυφλά, απαντώντας στις κρίσεις με καθυστέρηση 15 ημερών, όταν δηλαδή τα κρούσματα πάνε στο νοσοκομείο. Βάλτε και τις πιέσεις των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων – χορηγών κυβέρνησης και αρμόδιων υπουργών για να ανοίξουν όπως όπως τα σχολεία, για να σχηματιστεί η εικόνα: ένας τυφλός που παριστάνει τον μουσικό, ανοιγοκλείνοντας το ακορντεόν.

Ο Αδωνις δεν είναι παρά ο Κακοφωνίξ μιας ανίκανης κυβέρνησης που καταστρέφει υγεία και οικονομία.

ΥΓ Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις αβρότητες, μπερδεύοντας το στιλ -που πρέπει να είναι φυσικά πολιτισμένο- με την κριτική που πρέπει να είναι σκληρή, όταν χρειάζεται. «Αν αυτό δεν είναι έγκλημα τι είναι», δήλωνε πρόσφατα για την κυβερνητική πολιτική στα εμβόλια ο κεντροδεξιός κ. Ευάγγελος Αντώναρος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βλέπει πουθενά έγκλημα, ακόμη και όταν το καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες, όπως στο παρακάτω βίντεο ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. «Πολλοί ασθενείς έχουν πεθάνει εκτός ΜΕΘ είτε γιατί δεν έβρισκαν ΜΕΘ είτε γιατί όταν έβγαιναν από τις ΜΕΘ, δεν είχαν Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας… Στο νοσοκομείο μας είχαμε 70 ασθενείς που έχασαν την ζωή τους μέσα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 230 ασθενείς εκτός και αυτοί δεν ήταν τελικού σταδίου, που δεν είχαν καμία προοπτική».


(Visited 18 times, 1 visits today)

Read more:
Αγοραστική δύναμη...
Αγοραστική δύναμη…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close