Ο άνθρωπος που θέλει να γίνει πρωθυπουργός

Permalink

Οι αντίπαλοι του κ. Μπακογιάννη, έλεγαν ότι η θετική εικόνα που δημιούργησε ως δήμαρχος Καρπενησίου και περιφερειάρχης Στερεάς, ήταν πλαστή και αποτέλεσμα δημοσίων σχέσεων. Κάποιοι άλλοι του έδιναν πίστωση χρόνου, καθώς εκτός από την νοοτροπία Μητσοτάκη μπορεί να υπήρχε και η κουλτούρα Μπακογιάννη. Όταν έφτασε στην Αθήνα και έγινε δήμαρχος, ο κ. Μπακογιάννης επιβεβαίωσε τους εχθρούς του.

Οι παρεμβάσεις του στην Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα κουβαλούν όλα τα χαρακτηριστικά μιας ξεπερασμένης νοοτροπίας, που παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες.

-Aπό τις προηγμένες δυτικές μεγαλουπόλεις μέχρι τα Τίρανα, όλες οι σύγχρονες πόλεις δίνουν προτεραιότητα στο ποδήλατο. Αυτή η λογική απουσιάζει πλήρως από το δεύτερο σχέδιο του κ. Μπακογιάννη. Στην πρωτεύουσα της Αλβανίας να έκανε μια βόλτα, θα το διαπίστωνε.

-Η κουλτούρα του υδροκέφαλου κράτους των Αθηνών, έχει καταστρέψει την Αθήνα και συγχρόνως υποβαθμίσει την περιφέρεια. Ο κ. Μπακογιάννης την έχει αποθεώσει: οι παρεμβάσεις του αφορούν  τα ένα-δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το Κολονάκι, τη στιγμή που είναι οι γειτονιές της Αθήνας που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και σε αυτές χτυπάει η καρδιά της πόλης.

-Οι σύγχρονες αστικές παρεμβάσεις γίνονται με τη συμμετοχή επιστημόνων αλλά και πολιτών. Ο κ. Μπακογιάννης αποφασίζει μόνος του, αγνοώντας ακόμη και την αντιπολίτευση του δήμου. Όλα αυτά χωρίς διαφάνεια, χωρίς ενημέρωση των πολιτών για το τι κοστίζει το ράβε-ξήλωνε, χωρίς καμιά ανασκόπηση για το τι πήγε λάθος με τον διαβόητο πρώτο «Μεγάλο Περίπατο».

Διαβάστε επίσης: Ενας αλλοπρόσαλλος «Μεγάλος Περίπατος»: Υποβάθμιση μέσων μεταφοράς, εξαφάνιση ποδήλατου και ερωτήματα για το κόστος

Υποτίθεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται σε σύγκρουση με τον πρωθυπουργό. Όσο αυτή υπάρχει, έχει να κάνει με τη νομή της εξουσίας. Γιατί κατά τα άλλα, οι συμπεριφορές τους μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό: ίδια πριγκιπική νοοτροπία και υπεροπτική συμπεριφορά:  «η πόλη μου ανήκει και κάνω ότι θέλω».

Ίδια αντίληψη για την επικοινωνία: όλα γίνονται για το θεαθήναι, εξού και η έλλειψη ενδιαφέροντος για την υπόλοιπη Αθήνα, γιατί αν έρθει επίσκεψη ο Μακρόν στην Πανεπιστημίου θα τον ξεναγήσεις, όχι στην Πειραιώς ή τον Κολωνό. Ίδια αδιαφορία, αν όχι απέχθεια για τη νεολαία, όπως εκφράζεται από την υποτίμηση του ποδήλατου αλλά και των περιοχών όπου ζει η νεολαία.

Ακόμη και στην ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά και τις απόψεις της, ο δήμαρχος μοιάζει με το θείο του, ενώ δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Η κυρία  Κατερίνα Γκαγκάκη αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία του Δ.Σ. της «Τεχνόπολις», μετά τα σεξιστικά σχόλια της σε πρωινάδικο.

Λίγο καιρό αργότερα ο Κ. Μπακογιάννης τη διόρισε αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών! και πρόσφατα της ανέθεσε το ρόλο εισηγήτριας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τη ρατσιστική βία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ! Μάλλον πρόκειται περί ομοιοπαθητικής θεραπείας του σεξισμού.

Διαβάστε επίσης, Κώστας Μπακογιάννης: Τοποθέτησε την Γκαγκάκη εισηγήτρια για τη σεξουαλική παρενόχληση

Κανονικά, αν ο δήμαρχος Αθηναίων έχει ευρύτερες πολιτικές φιλοδοξίες θα έπρεπε να κάνει στροφή 180 μοιρών. Αλλά ίσως δεν χρειάζεται. Όταν θα έρθει η ώρα, θα αναλάβουν οι επικοινωνιολόγοι και τα φιλικά ΜΜΕ να σβήσουν από τη μνήμη των πολιτών τους Μεγάλους Περιπάτους και τις Μεγάλες γκάφες. Ποιος θα θυμάται μετά από λίγα χρόνια ότι τα πλατάνια δεν ανήκουν στο ζωικό βασίλειο και δεν είναι αειθαλή;

O θείος ήθελε να διώξει τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους, έκανε τη μία γκάφα με τον εξωγήινο μετά την άλλη παρουσιαζόμενος ως πολιτικός εξόριστος-βρέφος στο Παρίσι, αλλά τα κατάφερε. Μέχρι και γκόμενος παρουσιάστηκε στα βίντεο που φιλοτέχνησαν την εικόνα του. Γιατί λοιπόν μετά από 10 χρόνια, ο ανιψιός να μην ορκιστεί πρωθυπουργός;

Διαβάστε επίσης: Γκάφες Μπακογιάννη: Όλα λάθος για τα νέα πλατάνια του «Μεγάλου Περιπάτου»

Κεντρική Φωτογραφία: Σημερινή εικόνα από την πλατεία Συντάγματος: ότι έμεινε από τον μεγάλο περίπατο

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 17 times, 1 visits today)

Read more:
Φρουρά, φρουρά!..
Φρουρά, φρουρά!…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close