H Χρυσή Αυγή, οι τζιχαντιστές της Ορθοδοξίας και το κεφάλι του Μόσιαλου

Permalink

Το θέμα φαινόταν να έχει τελειώσει. Η κυβέρνηση έκανε την πάπια για τις επιθέσεις που δέχθηκε ο συνεργάτης της κ. Μόσιαλος, τον οποίο η ίδια έχει διορίσει  εκπρόσωπο στα διεθνή φόρουμ υγείας. Την ίδια ώρα, υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ εξέφραζαν τη λύπη τους για τον αμαρτωλό Μόσιαλο, ψαρεύοντας ανενόχλητοι κανένα ψηφαλάκι, στα βρόμικα νερά της ακροδεξιάς και των αντιεμβολιαστών.

Αλλά προχθές επανήλθε η Χρυσή Αυγή (ναι, δυστυχώς υπάρχει ακόμη) με άρθρο στο site της υπό τον τίτλο ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΗ – ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ!. Βέβαια οι ναζί παγανιστές είναι, από τον Χίτλερ μέχρι τους κασιδιάρηδες δεν έχουν καμία σχέση με τον χριστιανισμό και τα ανθρωπιστικά του διδάγματα. Ο Φύρερ δεν είχε καλές σχέσεις με την Εκκλησία. Αλλά οι Ελληνες οπαδοί του είναι μάστορες στη δημαγωγία, όπως αυτός.

Άλλωστε το άρθρο ήταν copy paste, και εδώ τα πράγματα αρχίζουν κάπως να σοβαρεύουν. Γιατί είχε αρχικά δημοσιευθεί στο ασφαλώς σοβαρότερο «Βήμα της Ορθοδοξίας, που υποτίθεται ότι εκφράζει απόψεις της επίσημης εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου.

Διαβάστε επίσης:Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν-Σχοινά για την επίθεση στον Η. Μόσιαλο

Τι λέει λοιπόν το πρωτότυπο άρθρο; Αφού αναφέρεται στην ερώτηση που κατέθεσα στην Κομισιόν για την παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα, ερωτά:

«Ποιος από τους δύο παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία; Αυτός που χλευάζει την πίστη του άλλου ή εκείνος που του λέει δεν θέλω να μου προσβάλεις την πίστη μου;».

Διαβάστε τώρα την -καταπληκτική- ακριβώς επόμενη πρόταση:

«Επιπλέον στην περίπτωση του Μωάμεθ είναι γνωστός ο βίος του, ότι ήταν πολύγαμος, ότι παντρεύτηκε ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, ότι άρπαξε την γυναίκα άλλου και τόσα άλλα, που τα βλέπουμε να συμβαίνουν στις ισλαμικές χώρες μέχρι σήμερα, απλά επειδή το Ισλάμ τα επιτρέπει».

Αυτό δεν προσβάλλει την πίστη των Μουσουλμάνων; Ένας πιστός που πιστεύει στο Ισλάμ δεν θα αισθανόταν θιγμένος από τη χλεύη του «Βήματος της Ορθοδοξίας»; Η Ιερά Σύνοδος θίχτηκε από ένα σατιρικό σκίτσο στο ίντερνετ. Αλλά οι πιστοί και αρθρογράφοι της δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα όταν ο Προφήτης ενός άλλου Θεού, αποκαλείται παιδεραστής;

Θα πουν τώρα ότι ο βίος του Μωάμεθ είναι γνωστός και διάφορα φαιδρά. Αλλά έτσι παρουσιάζουν τη ζωή του οι Χριστιανοί. Είναι αλήθεια; Όσο ότι η Παναγία έμεινε έγκυος από κρίνο. Είναι δηλαδή θέμα πίστης. Για τους Μουσουλμάνους είναι ιερό πρόσωπο και θίγονται ακόμη και όταν κάποιος τον σκιτσάρει. Αν γράφεις ότι άρπαζε γυναίκες ο Προφήτης τους, θίγεις την πίστη τους. Τελεία και παύλα.

Πρόκειται ακριβώς για την ίδια νοοτροπία. Εμείς (οι Χριστιανοί) έχουμε το δικαίωμα να αισθανόμαστε θιγμένοι και να αντιδρούμε, αλλά οι Μουσουλμάνοι είναι κατώτεροι και αξίζουν τη χλεύη μας. Και δυστυχώς πρόκειται για επίσημη πολιτική. Στο εξαιρετικό προχθεσινό του άρθρο, ο Κώστας Δουζίνας θύμισε την περσινή αποστροφή του Αρχιεπισκόπου:

«Το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και είναι οι άνθρωποι του πολέμου, οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ.»

«Σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα», σχολιάζει ο Δουζίνας, «θα υπήρχε άμεση καταδίκη από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία και θα δημιουργείτο θέμα αντικατάστασης του υβριστή μιας μεγάλης θρησκείας, εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί της οποίας ζουν στη χώρα».

Διαβάστε επίσης:Θρησκεία, εκκλησία, επιστήμη

Όχι στην Ελλάδα με το σχεδόν μονοπώλιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την αίσθηση της παντοδυναμίας μπροστά στην κυβερνητική δειλία και τις σκοταδιστικές της απόψεις. Tο εμβόλιο είναι «σφράγισμα του διαβόλου», ξαναχτύπησε μόλις προχθές ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος. Γιατί η Ιερά Σύνοδος, τόσο ευαίσθητη σε ένα άκακο αστείο, δεν καταδικάζει τέτοιες απόψεις, ευρύτατα διαδεδομένες στους κόλπους της και τους εκφραστές τους, που παίρνουν στον λαιμό τους αθώους πιστούς;

Φυσικά δεν βγήκε κανένας φετφά να πάρει κάποιος το κεφάλι του άπιστου Μόσιαλου. Στην πολιτισμένη Δύση είμαστε τζιχαντιστές light. Τους παίρνουμε τη δουλειά, όπως ζητάει τελειώνοντας και το άρθρο, που υιοθέτησαν και οι Χρυσαυγίτες:

«Μακάρι να βρεθεί και κάποιο Πανεπιστήμιο να αφαιρέσει κάποιον από τους τίτλους του κ. Μόσιαλου για τη διαστρέβλωση της αλήθειας σε σχέση με γεγονότα της Γέννησης του Χριστού».

Να τον τιμωρήσουν δηλαδή. Για ένα σκίτσο. Οπως οι τζιχαντιστές τους δημοσιογράφους του Charlie Hebdo. Ευτυχώς για τον Ελληνα καθηγητή, η ποινή δεν είναι εις θάνατον.

 

Άρθρο του Στ. Κούλογλου στο tvxs.gr


(Visited 2 times, 1 visits today)

Read more:
#metoo
#metoo

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο

Close