«Το Τελευταίο Αετόπουλο» μάς λέει ότι η ζωή είναι ωραία όταν έχεις ιδανικά

Permalink

Το μήνυμα που θέλει να περάσει το ντοκιμαντέρ «Το Τελευταίο Αετόπουλο», σε σκηνοθεσία Στέλιου Κούλογλου και Φωτεινής Λαμπρίδη, είναι ότι «η ζωή είναι ωραία όταν έχεις ιδανικά, αγαπάς κάτι, και θέλεις να κάνεις τον κόσμο καλύτερο», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνεντεύξεις του στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης (Α.Λυκεσάς), στο TV100 (Β. Λυκουρίνου) και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 (Α.Βούζη-Δ.Καραμαούνας).

Το ντοκιμαντέρ, που κάνει την πρεμιέρα του σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 21:30 στην αίθουσα Τζων Κασσαβέτης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ακολουθεί τη ζωή του 94χρονου σήμερα Βαγγέλη Σακκάτου, δημοσιογράφου, βραβευμένου συγγραφέα – λογοτέχνη και εκδότη, που την περίοδο που ζούσε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανία, εργάστηκε ακόμη και ως μηχανουργός εργάτης.

«Μέσα από τη ζωή και τις περιπέτειες του Σακκάτου, βλέπουμε και κομμάτια της ελληνικής ιστορίας. Πως ως εκδότης αφορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο, πως έφυγε στη Γερμανία, πως οργάνωσε την ελληνική κοινότητα εκεί και πως τα γερμανικά συνδικάτα, που διεκδίκησαν και πέτυχαν το οκτάωρο», εξηγεί ο Στ. Κούλογλου.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, που χρειάστηκε δυο χρόνια για να ολοκληρωθεί με γυρίσματα στην Αθήνα, την Κεφαλονιά, το Βέλγιο και τη Γερμανία, σημείωσε πως η αφήγηση «δεν εστιάζει στα πολιτικά πιστεύω του Βαγγέλη Σακκάτου, αλλά στην ενέργεια και τη ζωντάνια του. Παραμένει ένας ενεργός πολίτης, με τακτική αρθρογραφία, πιστός στις ιδέες του και πάντα έτοιμος για νέες μάχες. Είναι ένα φιλμ που διαπραγματεύεται την αγάπη για ζωή όταν κάνεις κάτι στο οποίο πιστεύεις. Κι ο άνθρωπος αυτός έχει υψηλά ιδανικά και θέλει να βοηθήσει τον κόσμο».

Το ντοκιμαντέρ είναι ήδη διαθέσιμο στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο TV100: https://youtu.be/9irr2uvpFws
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης: https://on.soundcloud.com/o99ox
Ακούστε εδώ την συνέντευξη στην ΕΡΤ3: https://on.soundcloud.com/93KNw

 


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
awards3
Κούλογλου: Η βράβευση ενός Έλληνα ως Επιχειρηματία της Δεκαετίας στην Ευρώπη δικαιώνει την προσπάθεια για αλλαγή της εικόνας μας διεθνώς

Ο Ρεθυμνιώτης Πολιτικός Μηχανικός – Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Ξενοδόχος, Γιάννης Πολυχρονάκης, ψηφίσθηκε και βραβεύτηκε ως ο «Ανάδοχος Επιχειρηματίας» της δεκαετίας...

Close