Σαν σήμερα 14 Μαρτίου – Απόσπασμα από την «Κενή Διαθήκη του Μωυσή»

Permalink

Η«κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου, που καταγράφει καθημερινά τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Σαν σήμερα 14 Μαρτίου 2021

  • Εκνευρισμός στο Μαξίμου για το διαδικτυακό κίνημα των angry reactions και σχολίων στις αναρτήσεις του πρωθυπουργού στο Facebook. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κατέχει την πρωτιά σε αποδοκιμασίες στα social media αρχηγών κυβερνήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που, σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», έχει σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να καλεί τους επικοινωνιολόγους του να αναλάβουν δράση.
  • Νονός γίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης και σπεύδει να δηλώσει στο twitter συγκινημένος που «ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας». Ξεχνάει όμως ότι απαγορεύονται οι βαπτίσεις λόγω lockdown και αφού έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, επικαλείται «ειδική άδεια» για «σοβαρούς λόγους». Κουμπάρος, ο πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργος Κατοπόδης.

Σαν σήμερα 14 Μαρτίου 2022

  • Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Δεν φτάνει να αγαπάς τον άνθρωπο και την ειρήνη… πρέπει να αγωνίζεσαι για αυτόν!». «Είμαστε με το Δίκαιο και υπάρχει μόνο μια θέση που δεν θα προδώσει ποτέ κανέναν άνθρωπο: «Η θέση με τον άνθρωπο», αναφέρει η Νατάσσα Μποφίλιου όταν ανεβαίνει στη σκηνή και αποθεώνεται. Η τραγουδίστρια είχε δεχτεί επιθέσεις τις τελευταίες μέρες, επειδή το κάλεσμα για την συναυλία ήταν κατά του πολέμου και όχι υπέρ του ουκρανικού λαού, με εκφραστές του ακραίου «κέντρου» να την κατηγορούν ότι «παίρνει θέση υπέρ του Πούτιν».
  • Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας πιστεύει ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις διαθέτουν χρηματικά αποθέματα που απέκτησαν από τα επιδόματα στην πανδημία κι έτσι μπορούν να αντέξουν την ακρίβεια. Την ίδια στιγμή, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ζουν σε συνθήκες υλικής στέρησης.

Το βιβλίο πωλείται στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Πολιτεία, Ευρυπίδης και σε επιλεγμένα σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.


(Visited 8 times, 1 visits today)

Read more:
Τάφοι...
Τάφοι…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close