Κούλογλου: Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει την Αριστερά και πρέπει να δοθεί τέλος

Permalink

«Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει τοξική, σε σημείο που πλέον βλάπτει την εικόνα της Αριστεράς συνολικά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ και στο Open. «Τα διαζύγια συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες και πρέπει να γίνονται σε πολιτισμένο κλίμα. Και σε άλλα κόμματα έχουν υπάρξει αποχωρήσεις. Όπως της κας Μπακογιάννη από τη ΝΔ, όταν έχασε την εκλογή από τον κ. Σαμαρά ενώ και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ είχαν διασπάσεις και αποχωρήσεις. Αλλά η αντιπαράθεση κρατήθηκε σε ένα επίπεδο», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, όσο οι διαφωνούντες με τον νέο πρόεδρο παραμένουν στον κόμμα λέγοντας συγχρόνως ότι «δεν μπορούμε και να συμβιώσουμε μαζί του, η κρίση θα βαθαίνει. Η στάση αυτή προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα και ρίχνει λάδι στην φωτιά του εμφυλίου… Ο ΣΥΡΙΖΑ,  που θυμίζει πια πιπεράτο σίριαλ του Netflix, έχει πάρει την κάτω βόλτα, δημοσκοπικά. Η καθοδική πορεία θα συνεχιστεί και θα το κόμμα θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά μέχρι τις ευρωεκλογές, όπου ενδεχομένως να χάσει και την τρίτη θέση», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής.

«Mε τον ΣΥΡΙΖΑ να πλέει σε άγνωστα νερά δημιουργείται ένας χώρος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ένα πολιτικό κενό. Η φύση και η πολιτική απεχθάνονται τα κενά, οπότε θα καλυφθεί. Αν τα στελέχη που αποχώρησαν κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις και έχουν αξιοπρεπή παρουσία μπορεί να το γεμίσουν», συμπλήρωσε ο Στ. Κούλογλου, τονίζοντας ωστόσο πως αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι ένα σύγχρονο, με οικολογικές ευαισθησίες κόμμα της Αριστεράς «με ουσιαστικές προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας: την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας, για την απαλλαγή από τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού που μας κάνει ευάλωτους, για τον δημοκρατικό εκσυγχρονισμό του κράτους, της οικονομίας και το δημογραφικό. Καθώς και με άμεσες προτάσεις για την ακρίβεια, για τους νέους, που δε μπορούν να βρουν στέγη και γενικότερα το πρόβλημα της στέγασης».

Τέλος, ερωτηθείς, με αφορμή την απόφαση του Στ. Κασσελάκη να παρεμβαίνει τακτικά στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αν θα χωρούσε αρθρογραφία του στο tvxs.gr, που έχει ιδρύσει ο Στ. Κούλογλου, ο ευρωβουλευτής απάντησε πως «από την αρχή της κρίσης, το tvxs πάντα παρουσιάζει  ισότιμα και τις δυο απόψεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Με μεγάλη μας χαρά να αρθρογραφήσει, και μάλιστα με όσες λέξεις θέλει!»

Σε ερώτηση για τις δικές του δράσεις, ως ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, ο Στέλιος Κούλογλου υπενθύμισε ότι συνεχίζει  να υπερασπίζεται τους ευάλωτους, όπως τους άτυχους πρόσφυγες που για ένα καλύτερο μέλλον διακινδυνεύουν την ζωή τους. Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου έχει οργανώσει, ήδη από το 2021, τη διεθνή πρωτοβουλία «142 χρόνια φυλακή: Δίκαιη Δίκη για τον Μοχάμαντ», έναν Σομαλό πρόσφυγα που είχε καταδικαστεί σε 142 χρόνια φυλακή, παρότι έσωσε τη ζωή 31 ανθρώπων. Η εκστρατεία υποστηρίζεται από περισσότερους από 2000 ευρωβουλευτές, οργανώσεις και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, και στόχο έχει να στηρίξει πρόσφυγες που καταδικάζονται άδικα σε δεκάδες χρόνια φυλακή ως διακινητές.

Τρεις τέτοιοι πρόσφυγες ήταν ο Μοχαμάντ, ο Ακίφ και ο Αμίρ. Μετά τη διεθνή κινητοποίηση της πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκαν δίκαιες δίκες, στις οποίες οι συνήγοροι των Ακίφ, Αμίρ και Μοχαμάντ πέτυχαν την αθώωση και απελευθέρωσή τους. Η επιτυχία αυτή θα γιορταστεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Τριανόν με μια μεγάλη συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:

Βαμβακούσης Ηλίας,
Βελεσιώτου Φωτεινή και μαζί της οι Νίκος Ζουρνής, Ορέστης Κολέτσος και Παναγιώτης Παπαγεωργίου,
Μποφίλιου Νατάσσα και μαζί της ο Αντώνης Παλαμάρης
Μυστακίδης Δημήτρης, και μαζί του η Έλενα Αβραμιώτη
Σιώτας Φώτης και μαζί του ο Γιώργος Φουντούκος
Φριντζήλα Μάρθα
και το σχήμα Aegean Music Project, αποτελούμενο από τους Δημήτρη Μπουσούνη, Αλέξανδρο Παπανικολάου, Zekiye Yurekli και Peter Jaques.

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση στο Τριανόν

Δείτε εδώ την συνέντευξη στην ΕΡΤ: https://youtu.be/oOxWvK_-1_c
Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Open: https://youtu.be/xgvtYr8jBz4


(Visited 11 times, 1 visits today)

Read more:
379785-e_upoklope...
Η υποκλοπή…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close