Κούλογλου / Επείγουσα ερώτηση σε Κομισιόν για τα email Ασημακοπούλου στους απόδημους

Permalink

Επείγουσα ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην Κομισιόν σχετικά με τις καταγγελίες αποδήμων ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέστειλε στα email τους προωθητικό υλικό χωρίς την συγκατάθεση τους.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής 01/03/2024 οι Έλληνες εκλογείς που είχαν εγγραφεί στα εκλογικά τμήματα του Εξωτερικού το 2023, έλαβαν στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είχαν δηλώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, μήνυμα από την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, για την προώθηση της προεκλογικής της καμπάνιας σε όσους ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου.

Μετά τις διαμαρτυρίες ότι τα στοιχεία που ήταν στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών διέρρευσαν σε πολιτικό, η κα Ασημακοπούλου ισχυρίστηκε ότι είχε συγκεντρώσει τις διευθύνσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Ευρωβουλευτή, κάτι που διαψεύδουν οι αποδέκτες.

Δεδομένων αυτών, ο Στ. Κούλογλου ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει με ποιο τρόπο σκοπεύει να διερευνήσει την εκτεταμένη διαρροή προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) σε πολίτες που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε., με ποιο τροπο θα αντιμετωπίσει την πιθανή παραβίαση του Κανονισμού για τη Διαφάνεια και τη Στόχευση στην Πολιτική Διαφήμιση, που υιοθετήθηκε αυτή την εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και τέλος με ποιο τρόπο θα διασφαλίσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας των επικείμενων ευρωεκλογών, ειδικότερα στην Ελλάδα.

Κατηγορίες για εκτεταμένη διαρροή προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο προεκλογικής καμπάνιας για τις Ευρωεκλογές

Το πρωί της 01/03/2024 οι Έλληνες εκλογείς που είχαν εγγραφεί στα εκλογικά τμήματα του Εξωτερικού το 2023, έλαβαν από το Υπουργείο Εσωτερικών μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις προσωπικές τους διευθύνσεις προκειμένου να εγγραφούν για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές της 09/06/2024.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ή αργότερα, οι ίδιοι εκλογείς έλαβαν στην ίδια διεύθυνση μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, για την προώθηση της προεκλογικής της καμπάνιας σε όσους ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου.

Μετά τις διαμαρτυρίες ότι τα στοιχεία που ήταν στη διάθεση του Υπουργείου Εσωτερικών διέρρευσαν σε πολιτικό, η κα Ασημακοπούλου ισχυρίστηκε ότι είχε συγκεντρώσει τις διευθύνσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της ως Ευρωβουλευτή, κάτι που διαψεύδουν οι αποδέκτες.

Ερωτάται η Κομισιόν

Με ποιο τρόπο σκοπεύει να διερευνήσει την εκτεταμένη διαρροή προσωπικών δεδομένων και παραβίαση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) σε πολίτες που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της Ε.Ε.;

Με ποιο τροπο θα αντιμετωπίσει την πιθανή παραβίαση του Κανονισμού για τη Διαφάνεια και τη Στόχευση στην Πολιτική Διαφήμιση, που υιοθετήθηκε πριν από τρεις μέρες;

Με ποιο τρόπο θα διασφαλίσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας των επικείμενων ευρωεκλογών, ειδικότερα στην Ελλάδα;


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
Stelios_Kouloglou_a_July_2015
Κούλογλου για σκάνδαλο Novartis: Οι απειλές και τα σπασμένα αυτοκίνητα

Κανένα παραλληλισμό με το «βρώμικο ‘89» δεν διαπιστώνει στο σκάνδαλο Novartis ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, απορρίπτοντας τους σχετικούς σχολιασμούς της...

Close