Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους θεσμούς εξέφρασε την Πέμπτη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989, ενώ έκανε λόγο για «σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης, το οποίο δεν έχει πετύχει».
«Υπάρχει σχέδιο να πέσει η ελληνική κυβέρνηση, αυτή η ιστορία την περασμένη εβδομάδα με το προβοκατόρικο κείμενο των δανειστών, ήταν ένα τέτοιο σχέδιο» είπε ο κ.Κούλογλου και επεσήμανε «Αυτοί (οι Ευρωπαίοι) έχουν παραπλανηθεί λίγο και από τον κ. Σαμαρά και πιστεύουν ότι οι αντιθέσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο μεγάλες, που αν πρότειναν ένα τέτοιο κείμενο θα αντιδρούσε η Αριστερή Πτέρυγα σε τέτοιο βαθμό που η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταθεί και ο Τσίπρας θα αναγκάζονταν να αποχωριστεί την Αριστερή Πτέρυγα και να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που προωθούνε. Αυτό το σχέδιο δεν πέτυχε. Ξεκίνησε ένας πόλεμος από τις αρχές Γενάρη, με στόχο να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση. Αυτό το σχέδιο προς το παρόν δεν έχει πετύχει. Σε αυτόν τον πόλεμο υπάρχουν και απώλειες», σημείωσε ο Στ. Κούλογλου.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «υπάρχει πάντα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το τι θα συμβεί» αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε: «Έχει γίνει παρεξήγηση. Δεν είναι θέμα Γιούνκερ. Είναι το παιχνίδι του καλού και του κακού αστυνομικού. Όταν πρόκειται για τα συμφέροντά τους συνασπίζονται. Έχουν απομονωθεί οι ακραίες φωνές να φορτώσουν σε εμάς την αποχώρηση από την ευρωζώνη. Αυτή ήταν η θέση του Σόιμπλε».
Ερωτηθείς για το πόσο μακριά θα είναι η συμφωνία από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Πολλές από τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργηθούν τελείως. Πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις θα πρέπει να παγώσουν προσωρινά».
Σε σχέση με την ΕΡΤ ο κ. Κούλογλου είπε: «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση πισωγυρίσματος, συμβολική κίνηση το άνοιγμα της ΕΡΤ. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει από την αρχή. Δεν έχει λυθεί αυτό (το θέμα με τις παθογένειες της ΕΡΤ). Κάποια στιγμή η κυβέρνηση αυτή θα φύγει, θα έρθουν άλλοι. Πρέπει να έχουμε θεσμούς».