Κούλογλου: Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει, θα κερδίσει ο Σόιμπλε

Permalink

Ηττα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές, ισοδυναμεί με πλήρη νίκη για τις πιο υπερσυντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, με επικεφαλής τον Σόιμπλε, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «ΕΡΤ Ενημέρωση», με τον Γιάννη Δάρρα και τη Μαριλένα Κατσίμη.

«Ο φόβος της Γερμανίας από την αρχή της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ήταν να μην υπάρξουν ρήγματα στην πολιτική λιτότητας που επέβαλε το Βερολίνο στην Ευρώπη», συνέχισε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ζήτημα της λιτότητας στην Ευρώπη αλλά δεν κατάφερε να την ανατρέψει. Κατόρθωσε ομως να διαφοροποιηθούν από την γερμανική πολιτική η Γαλλία και η Ιταλία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί, όλοι αυτοί που ελπίζουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει θα απογοητευθούν πλήρως. Θα έχει νικήσει κατά κράτος το Βερολίνο.

Ο Στ. Κούλογλου τάχθηκε υπέρ των ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών συναινέσεων τονίζοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση τα ικανότερα στελέχη από όλους τους χώρους, της κοινωνίας, της πολιτικής, των επιστημών και των τεχνοκρατών. «Όπως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπάρξουν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις, ανεξάρτητα εάν ένα κόμμα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία ή όχι. Αυτό θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων και των κομμάτων της Αριστεράς. Υπό το βάρος μιας τέτοιας κρίσης δεν μπορούν να υπάρξουν μονοκομματικές ή δικομματικές κυβερνήσεις που να μπορούν να βγάλουν από αυτή, ιδίως από τη στιγμή που η κρίση αυτή έχει βαθύνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος άσκησης της πολιτικής. «Δεν γίνεται κάθε φορά που αλλάζει μια κυβέρνηση ή ένας υπουργός στην ίδια κυβέρνηση, να ξεκινάει πάλι από την αρχής, λες και καλείται να ανακαλύψει την Αμερική. Πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια. Ο Τσίπρας θα είχε κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση, εάν ο Σαμαράς είχε κάτσει και του είχε πει τι πρέπει να προσέξει. Πρέπει να υπάρχει μια θεσμική συνέχεια του κράτους».


(Visited 47 times, 1 visits today)

Read more:
349255-thessalonike_mou
Θεσσαλονίκη μου…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close