Η «Νονά» στο Φεστιβάλ της Ουμανιτέ

Permalink

Η ταινία του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά» θα συμμετέχει αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στο ετήσιο φεστιβάλ της Ουμανιτέ, της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που διεξάγεται φέτος από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή Λα Κουρνέβ στο Παρίσι.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά και πολιτιστικά φεστιβάλ διεθνώς, το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό συζητήσεων, εκθέσεων, συναυλιών, παρουσιάσεων και παραστάσεων. Η προβολή της «Νονάς» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Nina Simone, στις 3.00 μμ το μεσημέρι.

Δείτε το trailer

Το φετινό πρόγραμμα φιλοξενεί επίσης ένα φεστιβάλ περιβαλλοντικού κινηματογράφου με διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για την προστασία του περιβάλλοντος, με επίκεντρο την ταινία «Human», του Yann Arthus Bertrand, μέρος ενός μεγάλου πρότζεκτ που γυρίστηκε επί δύο χρόνια σε 60 χώρες.

Στο πλαίσιο των προβολών αρχειακού υλικού, θα προβληθούν οι ταινίες «1940: Ο Tσάρλι Τσάπλιν γυρίζει τον Δικτάτορα», «1944: Μέσα στο δάσος του Βερκόρ» (1944) και «1960: Ο Φιντέλ Κάστρο στον ΟΗΕ».

Τέλος, θα προβληθούν οι ταινίες «Τhe Look of Silence» του Joshua Oppenheimer, σε πρώτη προβολή, μια ταινία για την αντικομμουνιστική εκκαθάριση στην Ινδονησία το 1965 – 1966, που κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στη Βενετία και η ταινία «Ramallah’s Maradona» του Stéphane Valentin, η οποία περιγράφει μέσα από τους παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Παλαιστίνης, τις συνθήκες διαβίωσης που έχουν επιβληθεί στους Παλαιστίνιους.

Μέσα στο Σεπτέμβριο θα ακολουθήσουν προβολές της «Νονάς» στο φεστιβάλ κινηματογράφου Salina Doc Fest στη Σικελία, στις 18 Σεπτεμβρίου και στην πόλη Άρλ στη Νότια Γαλλία, στις 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο μιας εβδομάδας αφιερωμένης στην Ελλάδα.

Στις 13 Οκτωβρίου, η ταινία του Στέλιου Κούλογλου θα προβληθεί σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες σε μια συνδιοργάνωση του Στέλιου Κούλογλου και της Ιταλίδας Ευρωβουλευτού της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Μπάρμπαρα Σπινέλι.


(Visited 175 times, 1 visits today)

Read more:
f9b5ecaabb55157d888c8984af7789f6_L
Εκδήλωση στη Ραφήνα με αφορμή τις ευρωεκλογές και ομιλητή τον Στέλιο Κούλογλου

Εκδήλωση με αφορμή τις ευρωεκλογές με ομιλητή τον Στέλιο Κούλογλου, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,  διοργανώνει την Πέμπτη 18 Απριλίου, στις 8.00μμ  (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ...

Close