Η TISA θέτει τις δημόσιες υπηρεσίες & την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σε κίνδυνο

Permalink

Ολόκληρη η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (INTA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015, με θέμα τη Συμφωνία Εμπορίου Υπηρεσιών (TISA)

«Κυρία Reding, διάβασα με μεγάλη προσοχή το αναλυτικό working document και υπάρχει εδώ μια αντίφαση. Ενώ εσείς προσπαθείτε να δώσετε όσο περισσότερη διαφάνεια γίνεται σε αυτήν την διαδικασία, αυτή η ιδία η διαδικασία, προσφέρει ελάχιστη διαφάνεια και θα πρέπει να το δείτε και εσείς. Το δικό μας πολιτικό γκρουπ, έχει πολύ σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για όλη αύτη την διαδικασία. Ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση της Ουρουγουάης και την επερχόμενη αναχώρηση της Παραγουάης από τις συνομιλίες, πάμε σε ένα κλαμπ τον πλουσίων. Χάνεται αυτή η διάσταση που όλες οι χώρες θα μπορούσαν να συμμετέχουν για συμφωνία και μονό οι πλούσιες χώρες φαίνεται τελικός ότι θα προσπαθήσουν να συμμετέχουν. Δεν βλέπουμε γιατί θα πρέπει να πάμε πέρα από τις συμφωνίες της GATS. Υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για τις δημόσιες υπηρεσίες παρά τα όσα λέγονται και σοβαρές επιφυλάξεις και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, γιατί όπως ξέρετε υπάρχουν εταίροι που δεν σέβονται καθόλου τα προσωπικά δεδομένα όπως θα έπρεπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ενδιαφέρον αυτό που προτείνετε στην έκθεση σας ότι θα πρέπει να ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση για την συμφωνία TISA. Αλλά κάθε φορά που μπαίνει αυτό το θέμα στη δημόσια συζήτηση, όταν ο κόσμος καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται πραγματικά, θέλει να φύγει δεν θέλει να συμμετέχει. Ας ανοίξουμε λοιπόν τη δημόσια συζήτηση στην Ευρώπη, όταν ο κόσμος καταλάβει, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες είναι σε κίνδυνο, ότι ο τρόπος ζωής του μπορεί να αλλάξει, ότι τα προσωπικά του δεδομένα μπορούν να κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, χωρίς κανένα όριο, τότε ίσως και εδώ ο κόσμος στην Ευρώπη, θα ταχθεί εναντίον αυτής της συμφωνίας. Είναι μια πρόκληση, εμείς σας καλούμε να την κάνουμε. Να πάμε σε μια κοινή συζήτηση και να πούμε τι πραγματικά είναι αυτή η συζήτηση. Αλλά θα πρέπει να ξέρουμε και ούτε εσείς οι ίδιοι δεν ξέρετε τι είναι αυτή η συμφωνία. Ακόμα εδώ δεν ξέρουμε καλά, προσπαθείτε. Αλλά δεν ξέρουμε καλά τι είναι αυτή η συμφωνία.»


(Visited 72 times, 1 visits today)

Read more:
43976944790_eadb2e49ac_k
Κούλογλου στον Guardian: O εθνικισμός κάνει ζημιά στην Βρετανία και στην Ελλάδα

Η υπόθεση του brexit «θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια αποδεικνύοντας πως η ανικανότητα της δεξιάς και η δημαγωγία της ακροδεξιάς μπορούν...

Close