Σ. Κούλογλου: Η Τουρκία φαίνεται πως είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης

Permalink

Για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα, την μίνι κυβερνητική κρίση με αφορμή τη λάθος δήλωση Μουζάλα και τις αντιδράσεις που ακολούθησαν μίλησε στο βραδινό μαγκαζίνο του ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Σπύρο Γεράρδη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος, Στέλιος Κούλογλου.

Σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις για επερχόμενο ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε ότι «Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει καθώς η Τουρκία δεν έχει δείξει διάθεση να συμβιβαστεί και γίνεται ένας ασταθής σύμμαχος. Η Τουρκία φαίνεται πως είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης».

«Στην προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα είδος τείχους στη θάλασσα με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ απέτυχε. Δεν υπάρχει έλεγχος των διακινητών στην Τουρκία, άρα δεν μπορούν να μειωθούν οι προσφυγικές ροές» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την κυβερνητική κρίση με αφορμή το λάθος του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλα, για την ονομασία της ΠΓΔΜ δήλωσε έκπληκτος.

«Έχουμε πέσει από τα σύννεφα με την κυβερνητική κρίση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Κούλογλου, και συνέχισε λέγοντας ότι «ο κ. Μουζάλας είναι τίμιος, μετριοπαθής, έχει αποκτήσει επαφές στην Ευρώπη, γνωρίζει το προσφυγικό πρόβλημα και θέλουμε να τον βγάλουμε; Θα κατηγορούμε και το υποσυνείδητο; Είναι κάτι σαν Βόρειος Κορέα της ακροδεξιάς; Ενώ ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη».

«Η ιστορία με τον Γ. Μουζάλα στήθηκε. Αντί να του επισημάνουν το λάθος που έκανε ένας κουρασμένος άνθρωπος, τον βγάλανε στον αέρα χωρίς να του το επισημάνουν. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε σχέση με την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς ο Σ. Κούλογλου σημείωσε ότι για πρώτη φορά οι δανειστές κρατάνε διαφορετική στάση απέναντι στην Ελλάδα και δεν κρατάνε ενιαία στάση σε όλα τα ζητήματα όπως στο παρελθόν.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:


(Visited 215 times, 1 visits today)

Read more:
24791346586_76d23d2a48_o
Ερώτηση Κούλογλου στην Κομισιόν για τις πολυεθνικές που φοροαποφεύγουν

Γραπτή ερώτηση κατέθεσε στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου με αφορμή την απόφαση της Κομισιόν να ζητήσει από την αμερικανική...

Close