Κούλογλου: Tα αποτελέσματα της Ολομέλειας για την Ελλάδα

Permalink

Σχολιάζοντας Στο Κόκκινο Καβάλας τα όσα συζητήθηκαν χθες στην Ολομέλεια του Στρασβούργου για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «δεν υπήρχε κανένας λόγος ξαφνικά να συζητηθεί το ελληνικό θέμα» και ότι «όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος, επρόκειτο για μια υποκινούμενη προσπάθεια για να δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα στην Αθήνα. Το θέμα είχε υποκινηθεί ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου, από ελληνικούς κύκλους και όχι από ξένους, με το πρόσχημα ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα, δεν κάνει μεταρρυθμίσεις και ότι οι Έλληνες τεμπελιάζουν το καλοκαίρι» τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Τα «καλά νέα» από την ολομέλεια, σύμφωνα με τον Στέλιο Κούλογλου, ήταν ότι η κουβέντα πήγε καλά, καθιστώντας φανερό ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι το μαύρο πρόβατο, και τελικά γύρισε μπούμερανγκ σε εκείνους που την είχαν προκαλέσει, διότι οι περισσότεροι που μίλησαν ήταν υποστηρικτικοί προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα και ο επίτροπος Μοσκοβισί ήταν πολύ θετικός και είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερες μεταρρυθμίσεις από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

«Ακόμα και οι τοποθετήσεις των άλλων, συνήθως επιθετικών, πολιτικών ομάδων ήταν αυτή τη φορά πολύ χαμηλών τόνων τηρουμένων των αναλογιών» υπογράμμισε ο Στέλιος Κούλογλου. «Οι δε Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι μίλησαν υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας ότι “βλέπουν φως στο τούνελ” και ότι “είναι αξιοθαύμαστη η προσπάθεια που καταβάλει δεδομένου ότι αντιμετωπίζει και το θέμα των προσφύγων”, φέρνοντας έτσι σε μεγάλη αμηχανία τους Έλληνες ευρωβουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, το οποίο μάλιστα υποκίνησε και την όλη συζήτηση», θα πει.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι «από τη δύσκολη θέση πήγε να τους βγάλει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος πρότεινε η σοσιαλιστική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο να αλλάξει ηγεσία, όπως έγινε στην Ισπανία εννοώντας να αντικατασταθεί με κάποιον πιο φιλικό προς τη δεξιά».

Τα «λιγότερο καλά» ή τα «κακά» νέα της ολομέλειας ήταν, συνέχισε ο ευρωβουλευτής, ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θίχτηκε ακροθιγώς από τον κ. Μοσκοβισί και ότι από τις χθεσινές τοποθετήσεις φάνηκε ότι τη διευθέτηση του χρέους πάνε να την αναβάλλουν για μετά τις γερμανικές εκλογές, παρά τα όσα είχαν συμφωνηθεί τον Μάιο για μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος έως το τέλος Δεκεμβρίου.

 Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε τέλος για τη συμφωνία εμπορίου της ΕΕ με τον Καναδά, CETA, την οποία χαρακτήρισε ως μια κακή συμφωνία, η οποία όπως και η αδερφή της η ΤΤΙΡ, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μεγάλων πολυεθνικών. Η δε CETA περιορίζει επιπλέον τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να προστατεύσουν τα προϊόντα τους, όπως η φέτα μεταξύ άλλων.

Ενώ η TTIP έχει μπλοκάρει για προεκλογικούς λόγους στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, η CETA έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην ΕΕ και τον Καναδά και θα έρθει για ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο και στα εθνικά κοινοβούλια. «Επειδή είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα που παίζονται γύρω από αυτές τις συμφωνίες, θέλουν οπωσδήποτε να περάσει η συμφωνία αυτή», είπε ο ευρωβουλευτής. «Για την ελληνική κυβέρνηση θα είναι πολύ δύσκολο, αν βρεθεί και πάλι μόνη της εναντίον όλων, να πει όχι. Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση μόνη της να τραβήξει και πάλι το σταυρό του μαρτυρίου. Εάν υπάρχει ωστόσο και άλλη χώρα έστω και μικρή, πρέπει να γίνουν συμμαχίες. Θα πρέπει να υπάρξει επίσης ακόμη περισσότερη ενημέρωση, διότι ειδικά στην Ελλάδα οι πολίτες λόγω ενασχόλησης με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι» είπε καταληκτικά.


(Visited 123 times, 1 visits today)

Read more:
IMG_5833
Μελανσόν: Ο Σόιμπλε ήθελε να ταπεινώσει τον Τσίπρα στο λαό [video]

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, «Το γερμανικό Δηλητήριο»,  ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος  για την προεδρία της Γαλλίας Ζαν-Λυκ Μελανσόν...

Close