Κούλογλου: Απαιτείται σύγχρονη Αριστερά απέναντι σε έναν ανεξέλεγκτο Μητσοτάκη

Permalink

H χώρα έχει ανάγκη «μια σύγχρονη οικολογική αριστερά, που θα ασχοληθεί με τα μεγάλα προβλήματα της χώρας: Θα πρέπει να έχει ουσιαστικές και τεκμηριωμένες θέσεις για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας – να φύγουμε από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, για την οικονομική ανάπτυξη – είμαστε φτωχότεροι από ότι το 2008-2009, για την κλιματική αλλαγή, τον δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της χώρας και την κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στην ΕΡΤ (Χρ. Βίδου, Κ. Παπαχλιμίντζος), στον ΑΝΤ1 (Γ. Παπαδάκης) και στο Action 24 (Γ. Κακούσης, Α. Λιβαθυνού).

Αυτό γιατί «απαιτείται απάντηση στην ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αφεθεί ανεξέλεγκτος χωρίς αντιπολίτευση να κάνει ότι θέλει ενώ η κοινωνία έχει σοβαρά προβλήματα: την ακρίβεια, οι νέοι δεν μπορούν να βρουν στέγη. Ο κ. Κασσελάκης δε μπορεί να τα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έφευγαν ούτως ή άλλως, θα αντιμετωπίσει τον κ. Μητσοτάκη;»

Για τα όσα διεξήχθησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κούλογλου σχολίασε πως φάνηκε ότι «ο κ. Κασσελάκης δε μπορεί να διοικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την απόφαση του να ανακοινώσει δημοψήφισμα βάθυνε την κρίση. Δεν έχει κουλτούρα επίλυσης διαφορών. Συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος πολυεθνικής εταιρείας, που έχει να κάνει με υπαλλήλους. Αυτό ξέρει να κάνει. Από πολιτική δεν ξέρει».

Διαβάστε επίσης την ανάλυση του Στ. Κούλογλου: Κασσελάκης στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

«Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων φαίνεται ότι ο κόσμος πιστεύει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι κεντροδεξιός. Κινδυνεύουμε να γίνουμε χώρα χωρίς Αριστερά. Με αυτή την στάση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια ακόμη ήττα στις επόμενες ευρωεκλογές, όπου δεν είναι καθόλου βέβαιη η δεύτερη θέση – ίσως ούτε καν η τρίτη», συμπλήρωσε.

Δείτε εδώ την συνέντευξη στην ΕΡΤ: https://youtu.be/Kf2IYw-RyQY
Δείτε εδώ την συνέντευξη στον ΑΝΤ1: https://youtu.be/G3oPeptnxmw
Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Action24: https://youtu.be/N0bUdOFF3q8


(Visited 13 times, 1 visits today)

Read more:
PANAGUENGL
«Panama Papers, ένας χρόνος μετά» στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες

Διάσκεψη για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής πραγματοποιεί την Τετάρτη 26 και...

Close