Κούλογλου / Δεν θα γίνουμε μπανανία κύριε Κασσελάκη και Μητσοτάκη

Permalink

«Πράγματι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει πολύ κακό στην εικόνα της χώρας λόγω των παραβιάσεων στο κράτος δικαίου και υπάρχουν δικαιολογημένες και εμπεριστατωμένες κριτικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αυτό. Αλλά νομίζω ότι οι διεθνείς παρατηρητές είναι κάτι άλλο», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Κόντρα και στον Πάνο Χαρίτο σχετικά με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διεθνείς παρατηρητές στις ελληνικές εκλογές.

«Αναφέρεται σε μια χώρα υπανάπτυκτη του τρίτου κόσμου και νομίζω ότι η ελληνική δημοκρατία μετά τη μεταπολίτευση έχει κατακτήσει το δικαίωμα να κάνει αυτόνομα εκλογές χωρίς διεθνείς παρατηρητές. Δεν είμαστε μπανανία. Και ούτε θα γίνουμε, ακόμα και να το προτείνει ο κ. Κασσελάκης ή με τις ενέργειές του το διευκολύνει ο κ. Μητσοτάκης.

Θα ήταν λάθος, που θα μας εξέθετε διεθνώς… Δηλαδή να έρθουν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί να δουν πως κάνουμε τις εκλογές; Μέχρι τώρα πηγαίνουμε εμείς παρατηρητές. Έχω πάει σε διάφορες άλλες χώρες που έχουν πρόβλημα δημοκρατίας, αλλά στην Ελλάδα; Ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης διαφόρων πραγμάτων, ασφαλώς υπάρχει. Όπως και στα μέσα ενημέρωσης, στην ΕΡΤ – που πρέπει να είναι ανεξάρτητη και δεν είναι, αλλά όχι να φέρουμε διεθνείς παρατηρητές να μας πούνε αν λειτουργεί η δημοκρατία. Ευτυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί», προσέθεσε.

«Ο κύριος Κασσελάκης ζητάει και εκλογές. Θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να περιμένει να το ζητήσει μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, αλλά εν πάση περιπτώσει καταλαβαίνω ότι αυτός είναι και ένας τρόπος για να συσπειρώσει την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται αποσυσπειρωμένη. Αυτό είναι θέμα πολιτικής τακτικής. Το αίτημα, όμως, των διεθνών παρατηρητών νομίζω ότι ξεπερνάει μια κόκκινη γραμμή», συνέχισε.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα “Το Βήμα” περί μοντάζ στα ηχητικά ντοκουμέντα, ο ευρωβουλευτής παρατήρησε πως το σημαντικότερο ερώτημα στην υπόθεση είναι «το ποιος έκανε το μοντάζ».

Υπενθύμισε, δε, ότι «το γεγονός ότι υπήρξε μοντάζ ήταν γνωστό από τις πρώτες μέρες του δυστυχήματος. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το έλεγαν. Πλέον επανήλθε στην επικαιρότητα μαζί με την όλη αντιπαράθεση γύρω από τα Τέμπη. Είναι σε κάθε περίπτωση σημαντική εξέλιξη, γιατί αν βρεθεί αυτός που έκανε το μοντάζ, θα ξετυλιχθεί ένα κουβάρι, γιατί θα είναι ενδεχομένως υποχρεωμένος να πει και ποιος του έδωσε την εντολή».

Ο Στέλιος Κούλογλου εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία ότι θα υπάρξει «κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης. Όμως, οι εξελίξεις και η πίεση της κοινής γνώμης είναι τόσο μεγάλη, ώστε θα είναι πιο δύσκολο να γίνει. Εξάλλου έχει εμπλακεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο κομμάτι των οικονομικών, ρωτώντας που πήγαν τα λεφτά. Έχουν καταλάβει ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται τα πράγματα καθόλου σωστά και είναι πλέον αποφασισμένοι. Όλη αυτή η ιστορία δηλαδή με το κράτος δικαίου, την καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουν διαμορφώσει ένα κακό κλίμα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και νομίζω ότι αν αρχίσουν εμπλεκόμενοι και μιλάνε, θα έχουμε και πολιτικές εξελίξεις».

Τέλος, κληθείς να μεταφέρει το κλίμα στο Ευρωκοινοβούλιο για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Στ. Κούλογλου σχολίασε πως «δεν προκαλεί έκπληξη ακόμη και σε ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου ανήκει η ΝΔ. Αυτό γιατί υπάρχει μια προϊστορία με το θέμα των υποκλοπών. Οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα είχε πέσει. Σε αυτό έχει δίκιο ο κ. Κασσελάκης που το επισημαίνει. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο Δημητριάδης, που παραιτήθηκε για το σκάνδαλο, θα είχε κληθεί να καταθέσει κατά τη δικαστική έρευνα. Αντίθετα, ο Δημητριάδης κάνει αγωγές εναντίον της ΕφΣυν, του Tvxs.gr, των Reporters United… Τα βλέπουν αυτά στο Ευρωκοινοβούλιο και απορούν για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Έχει μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση για αυτή την εικόνα».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιείται η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ-δικαστικού θρίλερ του Στέλιου Κούλογλου «142 χρόνια» στον κινηματογράφο Τριανόν, στην Αθήνα, στις 20:00. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ, τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο και τους δικηγόρους των τριών προσφύγων-πρωταγωνιστών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μάθετε περισσότερα για την ταινία: https://142years.tvxs.gr/

Δείτε εδώ την συνέντευξη στο Kontra TV: https://www.youtube.com/watch?v=65utETnx52Y


(Visited 7 times, 1 visits today)

Read more:
untitled2
Κούλογλου σε Russia Today: Θα πάρει η Ευρώπη το μήνυμα Τραμπ;

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών στο Russia Today,  ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «είναι μια τεράστια ήττα για το πολιτικό...

Close