Η Ελλάδα αντιμέτωπη με ένα σιωπηλό πραξικόπημα [video]

Permalink

«Από την εκλογή της, τον Ιανουάριο και μετά, η ελληνική κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με ένα σιωπηλό πραξικόπημα. Στόχος του είναι η ανατροπή της νέας κυβέρνησης, η αντικατάστασή της με μία άλλη υποτακτική στους πιστωτές». Αυτό υπογράμμισε από το Παρίσι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας από το βήμα συνεδρίου που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Schiller κατά το διήμερο 13-14 Ιουνίου.

Στο συνέδριο που είχε τίτλο «Rebuilding the World in the BRICS Era» (Ξαναχτίζοντας τον κόσμο στην εποχή των BRICS), o Στ. Κούλογλου αναφέρθηκε στις βλέψεις των δανειστών, που σκοπό έχουν την «αποθάρρυνση των ονειροπόλων ψηφοφόρων της Ισπανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που πιστεύουν ακόμα ότι μπορούν να εκλέξουν κυβερνήσεις ενάντιες στο γερμανικό δόγμα της λιτότητας».

Ο ίδιος ολοκληρώνει την ομιλία του με μια φράση της φιλοσόφου Σιμόν Βέιλ, καταχειροκροτούμενους από το κοινό που παρακολουθούσε τις εργασίες του συνεδρίου.

Κάντε κλικ στο κουμπί CC του βίντεο για ενεργοποίηση των υποτίτλων στα ελληνικά.


(Visited 1.423 times, 1 visits today)

Read more:
380642-pretenteris-mitsotakis
Ο Πρετεντέρης χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου

Είναι εντυπωσιακό πόσο συντονισμένοι είναι η κυβέρνηση και οι ενημερωτικοί κολαούζοι, όταν λένε ψέματα. Τελευταίο μπαράζ παραπλάνησης, η υπόθεση των...

Close