Κούλογλου: Βοήθεια στην Τυνησία αλλά όχι εις βάρος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών

Tην αντίθεσή του στην πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή έκτακτων αυτόνομων εμπορικών μέτρων για την εξαγωγή ελαιόλαδου στην Τυνησία εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Η πρόταση κανονισμού περιλάμβανει τη χορήγηση προσωρινής, μονομερούς ατελούς δασμολογικής ποσόστωσης 35.000 τόνων ετησίως για τις εξαγωγές ελαιολάδου της Τυνησίας στην ΕΕ, υπό τη μορφή αυτόνομου εμπορικού μέτρου, με απώτερο στόχο την τόνωση της οικονομίας της χώρας, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015.

Ο Στέλιος Κούλογλου, τόνισε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα έβλαπτε τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών, που έχουν ήδη υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία λόγω της οικονομικής κρίσης. Συμπλήρωσε δε, ότι η στήριξη της οικονομίας της Τυνησίας είναι πολύ σημαντική, ωστόσο θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικοί τρόποι ενίσχυσης, οι οποίοι δε θα βλάπτουν τα ελληνικά συμφέροντα.


(Visited 181 times, 1 visits today)

Read more:
stelios-martyries-ps-1
Συνέντευξη του Στ. Κούλογλου για την πτώση της χούντας και τις προσπάθειες ωραιοποίησής της

Με ευκαιρία την επέτειο από τα 43 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, ο Στέλιος Κούλογλου μιλησε στον δημοσιογράφο Περικλή Βασιλόπουλο και...

Close