Ένταση στο ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την Ελλάδα [ΒΙΝΤΕΟ]

Permalink

Αντιδράσεις προκάλεσε σήμερα Δευτέρα, η επείγουσα νομοθετική πρόταση για την Ελλάδα, την οποία παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο η Ίσκρα Μιχαήλοβα, πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, με την οποία λαμβάνονται ορισμένα ευνοϊκά μέτρα για την Ελλάδα.

Μικρή ομάδα ευρωβουλευτών, κυρίως της ακροδεξιάς, τάχθηκε εναντίον της συμφωνίας. Ορισμένοι επανέλαβαν τις κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, πράγμα που προκάλεσε τις αντιδράσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και Στέλιου Κούλογλου καθώς και του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη.

Η πρόταση προβλέπει την αύξηση του ανώτατου ποσοστού συγχρηματοδότησης της ΕΕ στο 100 % για τα κοινοτικά προγράμματα της περιόδου 2007-2013 που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Συνοχής, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, περιέχει ευνοϊκές ρυθμίσεις για την Ελλάδα για τα κονδύλια που δεν έχουν ακόμα αξιοποιηθεί. Παρά τις αντιδράσεις, η πρόταση αναμένεται να υιοθετηθεί την Τρίτη το μεσημέρι, ύστερα από ψηφοφορία.


(Visited 67 times, 1 visits today)

Read more:
FR24
Κούλογλου σε γαλλική τηλεόραση: Άλλο τράπεζες, άλλο πρόσφυγες

Σε debate με θέμα το προσφυγικό ζήτημα συμμετείχε ο Στέλιος Κούλογλου στο πλαίσιο της εκπομπής Talking Europe της δημοσιογράφου Eve...

Close