Θέμα στο διεθνή τύπο η φάρσα Κούλογλου και Yes Men στο ευρωκοινοβούλιο

Permalink

Εκτεταμένα δημοσιεύματα στον σημερινό διεθνή Τύπο από την μεγάλη αντιπολεμική φάρσα που διοργάνωσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σε συνεργασία με τους διάσημους για τις πολιτικές φάρσες τους αμερικανούς ακτιβιστές, YES MEN.

Πρόκειται για μια στημένη συνέντευξη Τύπου στην οποία ο Andy Bichlbaum, των Yes Men, ως διευθύνων σύμβουλος ιδιωτικής εταιρείας, παρουσίασε μια τεράστια αμυντική σφαίρα, την ENDURAsphere, μέσα στην οποία εύποροι χρήστες μπορούν να βρουν καταφύγιο από τρομοκρατικές επιθέσεις και κάθε είδους ακραίο φαινόμενο.

Ορισμένες εφημερίδες, όπως η μεγάλης κυκλοφορίας βελγική Le Soir, έδειξαν στην αρχή να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την εταιρεία Global Security Response αλλά πολλοί παριστάμενοι από τα δεκάδες μέσα ενημέρωσης πίστεψαν ή και θεώρησαν αξιόλογη την πρόταση της εταιρείας. Αργότερα οι διοργανωτές αποκατάστησαν την αλήθεια, εξηγώντας ότι η χωρίς προηγούμενο δράση είχε στόχο είχε να καταδείξει την αναποτελεσματικότητα των τρόπων με τους οποίους τα κράτη αντιμετωπίζουν έως τώρα το πρόβλημα της τρομοκρατίας.

 

Aπό την αγγλική Telegraph:

Οι Yes Men κάνουν αντιτρομοκρατική φάρσα στο Ευρωκοινοβούλιο

«Η συνέντευξη Τύπου είχε κανονιστεί με τη βοήθεια του Έλληνα ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου ως μέρος του αφιερώματος που διοργάνωσε για το Charlie Hebdo. Οι Yes Men περιέγραψαν τη δράση ως “την πρώτη δράση αυτού του είδους που έλαβε χώρα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.”

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ευρωβουλευτής Κούλογλου δήλωσε: “Αν θέλουμε να υπονομεύσουμε τους τρομοκράτες, θα πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, να δεχθούμε τους πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και να περιθωριοποιήσουμε τους εξτρεμιστές εγκαθιδρύοντας το διάλογο με μετριοπαθείς δυνάμεις στο Ισλάμ. Πρέπει επίσης να ενσωματώσουμε καλύτερα τη νεολαία στις πιο ευπαθείς κοινότητες.”

 

Από τη βελγική Le vif

Καταγγέλοντας με χιούμορ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας

«Μια ψεύτικη συνέντευξη Τύπου που διατυμπανίζει προσωπικές αντιτρομοκρατικές λύσεις, διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου για να εκθέσει με χιούμορ τις παραδοσιακές μεθόδους του αγώνα κατά της τρομοκρατικής απειλής.

“Με αυτή τη δράση, θέλαμε να πούμε ότι όλες οι παραδοσιακοί τρόποι αντιμετώπισης των πραγματικών κινδύνων της τρομοκρατίας έχουν αποτύχει και πρέπει να βρούμε άλλες εναλλακτικές. Όχι φυσικά αυτή, που είναι μια αστεία και τραβηγμένη λύση” είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ενωτικής αριστεράς στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.»

 

Aπό τη βελγική Le soir

Φάρσα η στολή επιβίωσης που παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο

«Ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κάλεσε τους Yes Men να καταγγείλουν με χιούμορ τις παραδοσιακές μεθόδους αντιμετώπισης της τρομοκρατικής απειλής. Η προσέγγιση αυτή είχε στόχο να επιστήσει την προσοχή στην αποτυχία των σημερινών πολιτικών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ευρώπη. “Μπορείτε να πάρετε μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν μπορεί μια κοινωνία να ζει σε κατάσταση συναγερμού όλο το χρόνο”, προειδοποιεί ο ευρωβουλευτής. “Μερικές φορές είναι απαραίτητο, αλλά πρέπει να βρούμε μακροπρόθεσμες λύσεις για την προσφυγική κρίση και για την τρομοκρατία, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε βάθος χρόνου”, είπε ο ίδιος στο βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.»

 

Από τη βελγική La Libre (video)

Καταγγέλοντας με χιούμορ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο τα μέτρα κατά της τρομοκρατίας

«Το χιούμορ σαν πολιτικό μήνυμα, ήταν η ιδέα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου και των αμερικανών ακτιβιστών Yes Men.»

 

Kαι πλήθος αναδημοσιεύσεων σε διεθνή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

http://www.telebruxelles.be/depeches/denonciation-avec-humour-au-parlement-europeen-des-mesures-anti-terrorisme/

http://www.yeslab.org/parliament-release

http://uk24.work/news/the-yes-men-play-antiterror-prank-at-european-parliament

http://fr.metrotime.be/2016/01/12/must-read/une-fausse-conference-de-presse-au-parlement-europeen-pour-se-moquer-des-mesures-anti-terrorisme/

http://www.dhnet.be/video/denonciation-avec-humour-des-mesures-anti-terrorisme-au-parlement-europeen-569545fb3570b38a581b58be?playlist=5469d9fc3570dd3441dc4e61

https://www.reddit.com/r/europe/comments/40o7e2/the_yes_men_play_antiterror_prank_at_european/

http://dispute.press/news/440032

http://www.englishnews.info/sitio/news-uk.php?id=6-91975&id_sm=1&titulo=——————–the-yes-men-play-anti-terror-prank-at-european-parliament#.VpYWGE1IiUl

 

Δείτε εδώ το βίντεο από την συνέντευξη Τύπου:

Φωτογραφικό υλικό εδώ:

Βίντεο και φωτογραφίες: Βασίλης Κατσαρδής

 

 

 


(Visited 206 times, 1 visits today)

Read more:
Περί αδίκου...
Περί αδίκου…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close