Κούλογλου για άδειες: Κανόνες για να μην ξαναγυρίσουμε στη ζούγκλα

Permalink

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο σχετικά με τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Στέλιος Κούλογλου είπε ότι «όλα αυτά που συμβαίνουν μας δίνουν την ευκαιρία να αναλογιστούμε τι έχει συμβεί στη χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες και γιατί η χώρα έφτασε ως εδώ. Ότι είχαμε φτάσει σ’ένα καθεστώς ζούγκλας και ανομίας, για το οποίο γίνεται προσπάθεια να μπει σε τάξη. Βεβαίως αυτή η διαδικασία», συνέχισε ο ευρωβουλευτής, «είναι πολύ ξεχωριστή και έχει πάρει αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί πάει να λύσει μια ανώμαλη κατάσταση και όχι μια συνηθισμένη όπως συμβαίνει στις δημοκρατίες.»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης ότι «το γεγονός που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι από την πλευρά της αντιπολίτευσης όλο αυτό τον καιρό δεν έχει ακουστεί ούτε μία κουβέντα αυτοκριτικής για την κατάσταση που επικατούσε τα προηγούμενα τριάντα χρόνια, όπου ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε, κανείς δεν πλήρωνε για τη χρήση δημοσίων αγαθών και δεν έδινε πουθενά λογαριασμό. Αυτό δείχνει ότι η αντιπολίτευση θέλει να έρθει στην εξουσία για να επαναφέρει το παλιό καθεστώς που έφερε τη χώρα στο σημείο αυτό.”

«Φυσικά», συμπλήρωσε, μετά τον διαγωνισμό «χρειάζεται εμείς ως δημοσιογράφοι να συζητήσουμε σοβαρά και για την ποιότητα της ενημέρωσης που θέλουμε και να κοιτάξουμε να υπάρξουν ρυθμιστικοί κανόνες που να εξασφαλίζουν την προστασία των πολιτών από μεγάλα, ίσως και σκοτεινά, οικονομικά συμφέροντα, εάν αυτά κερδίσουν το διαγωνισμό για τις άδειες. Εδώ το ΕΣΡ καλείται να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Κι εδώ έχουμε πάλι την αντιπολίτευση να ματαιώνει τη διαδικασία αυτή και τη λειτουργία μιας ανεξάρτητης αρχής που είναι τελείως απαραίτητη έτσι ώστε στο καινούργιο αυτό τοπίο να μπουν αυστηροί κανόνες οι οποίοι να εξασφαλίζουν την οικονομική διαφάνεια, τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών.»

Για το πολιτικό κλίμα στις Βρυξέλλες για το ζήτημα της ελληνικής οικονομίας, τα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δις ευρώ και την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, δήλωσε ότι «το κλίμα συνεργασίας είναι καλό» και συμπλήρωσε ότι «έχει αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό η εμπιστοσύνη των αρχών των Βρυξελλών στην ελληνική κυβέρνηση και στην ελληνική πολιτεία γενικότερα.
Το γεγονός ότι έχει ανέβει το κύρος της χώρας αποδεικνύεται, σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, και από τη σύνοδο των χωρών του νότου που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Αθήνα, ένα πολύ σημαντικό βήμα που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζεται πλέον με καχυποψία και δυσπιστία και πολύ περισσότερο δεν απορρίπτεται αλλά αντίθετα δημιουργείται σιγά σιγά ένας πόλος, στον οποίο η κυβέρνηση παίζει καταλυτικό ρόλο. «Το ερώτημα είναι, συμπλήρωσε, «γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2010, δεν έκαναν προσπάθειες να δημιουργήσουν αυτό το μέτωπο των χωρών του νότου , που ήταν και τότε όπως και σήμερα πολύ απαραίτητο γιατί η πολιτική λιτότητας συνεχίζεται και πρέπει να αλλάξει».
«Η λύση των προβλημάτων που δημιουργεί η λιτότητα δεν είναι μια στενά ελληνική λύση αλλά μια πανευρωπαϊκή λύση που θα αλλάξει την πολιτική  που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη με καταστροφικά αποτελέσματα παντού» υπογράμμισε.
Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στη γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν για την «απροκάλυπτη» όπως είπε, παρέμβασή της μέσω σχολιασμών για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που βρίσκεται εν εξελίξη στην Ελλάδα δικαστική έρευνα για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων για την περίοδο 2010-2015 για το ελληνικό χρέος. «Καλό θα ήταν να αφήσουμε την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει» τόνισε, ενώ και πάλι εντύπωση προκαλεί κατά τον ίδιο, η «σιγή ιχθύος» και «ένοχη σιωπή» της αντιπολίτευσης, που ήταν στην εξουσία την περίοδο εκείνη, απέναντι σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις σ’ένα κράτος μέλος.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Read more:
212447-screen
Το Συνέδριο και η ψηφιακή επανάσταση – Άρθρο του Στ. Κούλογλου

Ένα Συνέδριο, πρέπει να πάρει σοβαρά υπόψιν του τις επαναστάσεις που μεσολάβησαν από το προηγούμενο. Και σε έναν κόσμο που...

Close