Κούλογλου: Το ασφαλιστικό είναι μία ωρολογιακή βόμβα για την οποία δεν ευθύνεται η κυβέρνηση

Permalink

Νέες κινητοποιήσεις διοργανώνουν σήμερα πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι με αιχμή το προσχέδιο του ασφαλιστικού που θα τεθεί στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην εκπομπή Η Ευρώπη στο Κόκκινο, δήλωσε ότι το ασφαλιστικό είναι μία ωρολογιακή βόμβα για την οποία δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, ωστόσο χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις. Τόνισε πώς το θέμα είναι ότι «οι εκπρόσωποι της τρόικας κοιτάζουν μόνο τους αριθμούς και εκβιάζουν με τις δόσεις».

 

Ολόκληρη η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου

«Η κυβέρνηση θα το αντέξει , το θέμα είναι όμως να βρεθούν λύσεις ώστε να μπορέσει  να το αντέξει και η κοινωνία. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι να υπάρχει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία να αποφασίζει και νομίζω ότι, στην περίπτωση αυτή, όλοι έχουν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό είναι μια ωρολογιακή βόμβα, για την οποία δεν ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση ασφαλώς, είναι ένα έγκλημα δεκαετιών, το οποίο φυσικά έχει πολλαπλασιαστεί από την κρίση των πέντε τελευταίων ετών. Από κει και πέρα, θυμίζω ότι ήταν οι ίδιες δυνάμεις που σήμερα κάνουν κριτική στην κυβέρνηση που έλεγαν να υπογράψεις ο,τιδήποτε, αυτά όλα είναι μέρος της συμφωνίας του καλοκαιριού. Τώρα κάνουν αντιπολίτευση , αυτό είναι αστείο. Από την άλλη πλευρά, είναι γεγονός ότι αυτές οι ρυθμίσεις πλήττουν ανθρώπους, ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες, κι εκεί θα πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις. Διότι νομίζω ότι για μια σειρά από ελεύθερους επαγγελματίες είναι πολύ επώδυνα αυτά τα μέτρα και δύσκολα θα αποδώσουν και αποτελέσματα. Το θέμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους της τρόικας, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου ούτε για τους ανθρώπους ούτε για τα προβλήματά τους αλλά ασχολούνται αποκλειστικά με τα νούμερα κι εκβιάζουν με τις δόσεις. Εκεί ακριβώς πρέπει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαπραγματευτική τακτική αλλά πρέπει να γίνουν διορθώσεις.»


(Visited 269 times, 1 visits today)

Read more:
367527-kaphetzou
Βλέποντας τις ειδήσεις στο φλιτζάνι: η χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας

Την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουλίου, δημοσιεύθηκε στα Νέα η παρακάτω είδηση: «Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου στέλνουν οριστικά και αμετάκλητα...

Close