Ο Στέλιος Κούλογλου στο ΚΟΝΤRΑ TV για τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης και την κοινωνική επιχειρηματικότητα

Permalink

 

 Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε στην εκπομπή ΚΟΝΤΡΑ 24 και στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο, για δύο στρατηγικές δράσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο και οι οποίες αφορούν στην καταπολέμηση της ανεργίας στη χώρας μας και στην εύρεση θέσεων απασχόλησης κυρίως για τους νέους.

Πρόκειται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τον τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, έναν τομέα που εκπροσωπείται από συνεταιρισμούς, μικρές επιχειρήσεις, δίκτυα,  δήμους ακόμη και ηθικές τράπεζες με κοινωνικό πρόσωπο και χωρίς να προσανατολίζονται αποκλειστικά και μόνο στο κέρδος. Ο τομέας ανθεί στην Ευρώπη και δημιουργεί όχι μόνο εκατομμύρια νέων θέσεων εργασίας αλλά και περίπου το 10 %του ΑΕΠ της Ευρώπης. Στην Ισπανία, τα τελευταία χρόνια, εν μέσω κρίσης, η κοινωνική επιχειρηματικότητα δημιούργησε επιπλέον 100 χιλιάδες θέσεις εργασίες, ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Στέλιος Κούλογλου μαζί με την Κωνσταντίνα Κούνεβα και άλλους ευρωβουλευτές διοργάνωσαν πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο το πρώτο ευρωπαϊκό Φόρουμ κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στο οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 250 συμμετέχοντες και εκπρόσωποι ομάδων, δικτύων και άλλων εμπλεκόμενων φορέων από όλο τον κόσμο και έδωσαν ιδέες, εξηγήσεις και παραδείγματα για την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως απάντηση στην οικονομική κρίση.

Πέρα από την ενημέρωση, «πρέπει να υπάρξει παράλληλα νομοθετική πρωτοβουλία για να ενισχυθούν ιδέες για μικρές επιχειρήσεις νέων ανθρώπων», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και ότι σύντομα θα γίνουν κάποια ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε εκτενώς στη δεύτερη δράση η οποία αφορά στην ενημέρωση των νέων ανθρώπων για ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, εκτός του ΕΣΠΑ, για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για καινοτόμες επιχειρήσεις και για πολλούς τομείς όπως τον τομέα της έρευνας, της εκπαίδευσης και της μαθητείας. Τα προγράμματα αυτά, όπως είπε ο ίδιος παρότι υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, παραμένουν άγνωστα και αναξιοποίητα από τους νέους στη χώρας μας. Ο ίδιος, έχει αναλάβει, μετά από παρουσίαση των προγραμμάτων αυτών στο Ευρωκοινοβούλιο, μια περιοδεία ανά την Ελλάδα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, στην οποία συμμετέχουν εμπειρογνώμονες οι οποίοι εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια και απαντούν σε ερωτήματα των νέων σχετικά με την αξιοποίηση αυτών των επιδοτήσεων. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται πρόκειται να κυκλοφορήσουν υπό τη μορφή ενός πρακτικού οδηγού αλλά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν ήδη να ενημερωθούν και στην προσωπική ιστοσελίδα του ευρωβουλευτή, εδώ.

«Δεν έχουμε χρόνο, μια μέρα που χάνεται είναι πολλές μέρες που χάνονται» είπε καταλήγοντας ο Στέλιος Κούλογλου.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση:

 


(Visited 177 times, 1 visits today)

Read more:
345307-strouthokameloi..
Στρουθοκάμηλοι…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον Ελεύθερο Τύπο

Close