Αποστολή στην Ιρλανδία: «Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να χτυπήσουμε τη λιτότητα» [video]

Permalink

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο τύπου του Σιν Φέιν Ντεκλάν Κέρνυ και τον Τζέρυ Κέλλυ, υποψήφιο του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές της 7ης Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε  στο Βόρειο Μπέλφαστ, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο ευρωβουλευτής του Σύριζα, Στέλιος Κούλογλου. Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ο κ. Κούλογλου έδωσε έμφαση στην ανάγκη αλληλοϋποστήριξης των δύο κομμάτων στον κοινό αγώνα να απαλλαχτούν και οι δύο χώρες από τη λιτότητα. «Είτε εφαρμόζεται στην Ελλάδα είτε στην Ιρλανδία, η λιτότητα σκοτώνει» είπε χαρακτηριστικά «και δεν επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα».

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, ο κ. Κούλογλου επανέλαβε ότι η χώρα βιώνει, από την επόμενη των εκλογών του Ιανουαρίου κι έπειτα, ένα σιωπηρό πραξικόπημα, το οποίο γίνεται με μοντέρνα οικονομικά μέσα με στόχο το στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας και την πτώση της κυβέρνησης.

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε, γιατί αν πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν» πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για ένα θετικό αποτέλεσμα των προοδευτικών δυνάμεων σε Ιρλανδία και Ισπανία στις προσεχείς εκλογές ώστε να ενδυναμωθούν οι δυνάμεις αυτές, ενισχύοντας έτσι το μέτωπο ενάντια στη λιτότητα.

Σε δηλώσεις προέβησαν και οι κ.κ. Κέρνυ και Κέλλυ, οι οποίοι υπογράμμισαν τη σημασία της παρουσίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Μπέλφαστ, την πόλη που αποτελεί «το επίκεντρο όχι μόνο της πολιτικής διαμάχης αλλά και της ειρηνευτικής διαδικασίας». Εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους μπροστά στο γεγονός ότι αυξάνονται οι φωνές που υψώνονται ενάντια στη «μάστιγα της λιτότητας» και των περικοπών, που δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην εξαθλίωση της κοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων ανάμεσα σε Σιν Φέιν και ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να δοθεί μια άλλη διέξοδος που να μη συμπεριλαμβάνει τη λιτότητα κρίθηκε και από τις δύο πλευρές απολύτως αναγκαία και χρήσιμη. Κατά την παραμονή τους στην Ιρλανδία, οι Ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν τους πρώην στρατώνες του αγγλικού στρατού στην περιοχή του Γκίρντγουντ, μια περιοχή, η οποία έχει αναβαθμιστεί μετά από χρονοβόρες προσπάθειες και διαπραγματεύσεις  και περιλαμβάνει πλέον  κατοικίες, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό κέντρο, γυμναστήριο και γήπεδο.

Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πρώην κρατούμενους του Σιν Φέιν και με εκπροσώπους των θυμάτων και με οργανώσεις επιζώντων. Συναντήθηκαν επίσης με τους αρχηγούς των ιρλανδικών συνδικάτων, οι οποίοι τους περιέγραψαν τα προβλήματα των εργατών στην Ιρλανδία και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις περικοπές στο κοινωνικό κράτος από τη βρετανική κυβέρνηση αλλά και για το μέλλον της ειρηνευτικής διαδικασίας, εάν οι εκλογές του Μαΐου φέρουν τους συντηρητικούς στην κυβέρνηση και συνεχίσουν τις πολιτικές λιτότητας.


(Visited 59 times, 1 visits today)

Read more:
koylogloy
Κούλογλου / Επείγουσα ερώτηση σε Κομισιόν για τα email Ασημακοπούλου στους απόδημους

Επείγουσα ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην Κομισιόν σχετικά με τις καταγγελίες αποδήμων ότι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου απέστειλε...

Close